nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: hírek
    / /  

2012-12-19

Középiskolások - a forradalom új hulláma !!!

Napjainkban a tinédzsereket tényleg mindenki úgy kezeli, ahogyan az ipar: mint kritika és gondolatiság nélküli masszív vásárlóerőt, akik most tartoznak az idősebbeknek, a felnőttek társadalmának annyival, hogy legalább kezdetben elfogadják azt, ami van, kritika nélkül, és inkább a tanulmányokba temetkezve, ill. a tanulmányok terén brillíroznak, a nagyok dolgába, a valóságba pedig nem ütik bele az orrukat. Ehhez képest: "nem hiszunk a kormanypropagandanak, nincs garancia a koveteleseink betartasara" !!! - mondják :))

Nos, a 2012-es diákforradalom legeslegszebb momentuma, hogy a diákok a középiskolákban is megmozdultak, és első közösen formált artikulált statementjük (ami röviden így hangzott: "nem hagyjuk") gyakorlatilag az volt, hogy okosak vagyunk, önállóak, mindent tudunk, mindent látunk, és nem hagyjuk magunkat megvezetni - expect us! Gyönyörű !!!!

Az MTA előtt a diákok eléggé konkrétan elküldték a kormányt - "megbuktatok" - skandálták. Ezek bizony nem fogyasztásra nevelt szürke tömeget alkotó leendő felnőttek. Ezek a srácok valódi, értelmes és lázadó fiatalok - ahogy kell. Az átnevelés nem sikerült. Hiába mutatja, propagálja minden tévéreklám azt a képet, hogy a "tinik" semmi mást nem akarnak csak az idióta okos telefonokat, meg a trend üdítőket, az igazság pillanatában nagyon konkrétan demonstrálták, hogy baromira nem hülyék, és hülyének nézni sem érdemes őket.

Aztán az egyik kormányközeli hírcsatornát (valószínűleg a hírtévé) is konkrétan elküldték, a jó francba, azért, amiért kihasználták egy vidéki gimnázium diákjainak naiv nyitottságát, csomót beszélgettek velük általánosságban, jó sokáig, majd összevágtak belőle egy másfél perces anyagot, és azt mondták be, hogy a diákság nem is igazán tudja, hogy miért tüntet, meg hogy mi ellen. Nos, ezt a szónoklatot hallgatva nagyon úgy tűnt, hogy az illető hírcsatorna alaposan megkapta, amit megérdemelt .)

 

A minket legjobban megérintő szónoklat (gondolatmenet, eszmefuttatás) az volt, amit a Randótis srác adott elő, arról, hogy nem mindenki egyformán képes egyetemre járni, mert nem mindenkinek egyforma az anyagi háttere, és kitért a vidékiekre, sőt, azon belül a mélyszegénységben élőkre is. És azt követelte, hogy legyen nekik is ugyanolyan lehetőségük egyetemre járni, mint nekik, az elitgimis szerencséseknek. Mit mondhatnánk - ennél gyönyörűbb gondolatot nehéz elképzelni is. Nemcsak a saját egyetemi férőhelyeiket követeli vissza, de azt is követeli, hogy az országban minden fiatal, a vidékiek és a mélyszegénységben élők számára is nyitottá váljanak az egyetemek. Gyönyörű - és forradalmi gondolat, szolidaritás a pragmatikus érdekérvényesítés helyett - ez teszi naggyá a forradalmárokat :) Respect !!


 

E kis hír keretein belül eszünkbe sem tudna összefoglalni a teljes képet (annál is inkább, mert még javában zajlik), de egy ilyen anzix erejéig fontosnak tartottuk rögzíteni, hogy milyen nagyszerű intellektuális állapotban van per pillanat a fiatalság, hogy mennyire helyén van a szívük és az eszük is.
Mellesleg, bocs, majdnem kifelejtettük a kedvencünket, az egyik szónok átfogó oktatási reformot, és a kultúra elképzelhető legintenzívebb felvirágoztatását követelte válságkezelés gyanánt !!!!!!!!!!!!!!!!! Ez az elképzelhető legnagyobb mértékben egybecseng azzal, amit legjobb tudásunk alapján, leglekiismeretesebben átgondolva a helyzetet mi magunk is elmondhatunk a válság kezelésének racionális és kívánatos módozatairól .)))) Csodálatos !!! Egyszerűen - le a kalappal!!!!

 

Mit mondhatnánk, csak így tovább !!! Viva la revolution !!!! A diákság, ahelyett, hogy a történelmet csak tanulná, történelmet ír!!!:)))) RESPECT!!!


még képek itt
legutóbbi hírek:

-------------------------------------
beomlott a Fővám tér - a klímaváltozás klímarealitás beomlott a Fővám tér - a klímaváltozás klímarealitás
Kedd reggel, a vásárcsarnok előtt bazi nagy gödör keletkezett az úttesten. A kár nemcsak anya ...

-------------------------------------
Ferenc Pápa elítélte a GMO-kat Ferenc Pápa elítélte a GMO-kat
A Pápa nyakában egy barikával fotóztatta magát - a klasszikus jó pásztor beállításban, eze ...

-------------------------------------
kritika érte London főpolgármesterét, mert bringája csomagtartóján vitte a feleségét kritika érte London főpolgármesterét, mert bringája csomagtartóján vitte a feleségét
Boris Johnson-nak elnézést kellett kérnie, amiért a bringája csomagtartóján vitte feleségét ...

-------------------------------------
ma 30 éve jelent meg a mozikban a Vissza Jövőbe :) ma 30 éve jelent meg a mozikban a Vissza Jövőbe :)
Minden idők egyik legklasszikusabb időutazós filmje immár maga is idő-trippé vált. 30 évesek ...

-------------------------------------
Fipresci-díjat kapott Cannes-ban a Saul fia Fipresci-díjat kapott Cannes-ban a Saul fia
Ma Nemes Jeles László filmje, a Saul fia Fipresci-díjat kapott Cannes-ban. ...

-------------------------------------
"remek" hír a Föld Napján: Norvégia a fjordba önti a hulladékot
Az aktivisták nagyon kemény ellenállást ígérnek, polgári engedetlenséget ideértve, ha zöld ...

-------------------------------------
Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában
Leonard Nimoy hosszan tartó tüdőbetegség végső stádiumában 83 évesen elhunyt Los Angeles-i ...

-------------------------------------
Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27 Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27
A tizenötödik Frankofón Fesztivál keretében február 27. és március 27. között több mint ...

-------------------------------------

korábbi hírek