nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: hírek
    / /  

2013-08-04

A 2013-mas Sziget fesztivál már nagyon készülődik

Mivel idén is lesz mínusz egyedik és nulladik nap a Szigeten, így az 5 napos fesztivál egy hetesre bővül - augusztus 5-én, hétfőn a Cipő-emlékkoncerttel nyit, majd vasárnap éjszaka Müller Péter és barátai hagyományos Sziget-búcsúztató koncertjével zárul a 21. Sziget.

Idén "fesztiválköztársaságnak" nevezi magát a Sziget, ami azt jelenti, hogy a szokásos Pesti Est-es különszám programfüzet helyett most egy kis útlevél-méretű füzetecske a program, amibe ha megszerez 24 pecsétet a tulajdonosa a különböző helyszínekről, akkor rögtön Sziget-Szitizenné" válik.A Sziget az idők során elkezdett hasonulni ahhoz a tényhez, hogy már évek óta a külföldi fiatalok adják a fesztiválozók nagyját, mind a zenei kínálat, mind a büfék árszínvonala a nyugat-európai srácok igényeihez és pénztárcájához igazodik. A szolgálatatások színvonalára idén is nagy figyelmet fordítanak a szervezők: a kivilágított, mobil és konténer-WC-k mellett nagy területet faburkolattal láttak el, a minél kevesebb por elérése céljából, plusz továbbfejlesztették a közvilágítást is, egyedi tervezésű lampionok dobják fel a kisebb utak hangulatát.
A mostani Szigetet már egy saját stranddal is "megküldik" a szervezők, a Sziget Beach  nevű szabadstrandnál ugyan ki van írva, hogy fürödni tilos, de a homokos, nyugányakkal elszórt parton kellemesen lehet majd ejtőznie a szigetelőknek.

Ami az árakat illeti, az idei Sziget szinte teljesen a külföldi fesztiválozók költségvetéséhez igazodik, most először egyes helyeken már csak euróban írják ki az árakat. Egy korsó Dréher sör 640 Ft (műanyag pohárban), ugyanez dobozos kivitelben 740 Ft. (A Pilsner Urquell 740/840 Ft). A borok decije 210-300 Ft között mozog, a szóda 50 Ft, egy hamburger 950 Ft, egy pizzaszelet 2 euró, egy sima hotdog 800 Ft, egy gyros vagy egy falafel simán csak 1000 Ft. Egy espresso kv (nescafé kiszerelésben) csupáncsak 390 ft-ba kerül. Egy indiai egytál étel 1900 Ft, egy döner kebab 1150 Ft, és úgy általában elmondhatjuk, hogy nagyon drágák lettek az ételek és italok a Szigeten.Persze a kínálat nagyon sokrétű: "a már megszokott nemzetközi konyhák, az indiai, erdélyi, görög, olasz, francia, mexikói, bajor, thai ízek mellett főttkukoricások, lángososok, pizzások, kenyérlángososok, óriáspalacsintások és hotdogosok várják az éhezőket a Szigeten, s idén új elemként a földrészeken át hódító gofri is terítékre kerül, édesszájúaknak és sörivóknak egyaránt."

Új szolgáltatás idén a Sziget Home, a fesztiválköztársaság lakónegyede, ahol akár faházakat, vagy lakókocsikat bérelhetnek a fesztiválozók. A faházak egyenként 4 személy számára nyújtanak szálláslehetőséget, míg a lakókocsikban 3-3 ember elszállásolása lehetséges. Továbbra is van VIP kemping, egy őrzött terület, ahol egy helyen található csomag-, és értékmegőrző, WIFI, büfé, fedett társalgó, mindez állandó őrzéssel, takarítással és információval. A VIP Kemping a Szigeten lévő strand-medence szomszédságában épül fel, amit csak a VIP Kemping lakói használhatnak.

A szervezők gondoltak a mozgásukban korlátozott fesztivál-látogatók igényeire is, ezért az Ability Park, azaz a fogyatékos emberek élethelyzeteit szórakoztató és játékos formában bemutató interaktív élménypark közelében felállítanak akadálymentes Ability kempinget is, speciális zuhanyzókkal és toalettekkel.Ami a "line-up-ot" illeti, idén nem olyan sok nagy név szerepel a programban, kevés nagyon várt koncert lesz az 5 nap során, de az alap Sziget-bulizáshoz ezek éppen jól megfelelnek. Lesz azért Blur és ZAZ, Franz Ferdinand és David Guetta, ez utóbbi előadó hatalmas látványshow keretében lép színpadra.

Tehát ismét beindul a Sziget, egy hét folyamatos bulizást jelent a bérlettel rendelkezőknek, és egy-két elengedett éjszakát a napijegyeseknek...))
legutóbbi hírek:

-------------------------------------
beomlott a Fővám tér - a klímaváltozás klímarealitás beomlott a Fővám tér - a klímaváltozás klímarealitás
Kedd reggel, a vásárcsarnok előtt bazi nagy gödör keletkezett az úttesten. A kár nemcsak anya ...

-------------------------------------
Ferenc Pápa elítélte a GMO-kat Ferenc Pápa elítélte a GMO-kat
A Pápa nyakában egy barikával fotóztatta magát - a klasszikus jó pásztor beállításban, eze ...

-------------------------------------
kritika érte London főpolgármesterét, mert bringája csomagtartóján vitte a feleségét kritika érte London főpolgármesterét, mert bringája csomagtartóján vitte a feleségét
Boris Johnson-nak elnézést kellett kérnie, amiért a bringája csomagtartóján vitte feleségét ...

-------------------------------------
ma 30 éve jelent meg a mozikban a Vissza Jövőbe :) ma 30 éve jelent meg a mozikban a Vissza Jövőbe :)
Minden idők egyik legklasszikusabb időutazós filmje immár maga is idő-trippé vált. 30 évesek ...

-------------------------------------
Fipresci-díjat kapott Cannes-ban a Saul fia Fipresci-díjat kapott Cannes-ban a Saul fia
Ma Nemes Jeles László filmje, a Saul fia Fipresci-díjat kapott Cannes-ban. ...

-------------------------------------
"remek" hír a Föld Napján: Norvégia a fjordba önti a hulladékot
Az aktivisták nagyon kemény ellenállást ígérnek, polgári engedetlenséget ideértve, ha zöld ...

-------------------------------------
Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában Spock - Leonard Nimoy - elhunyt, 83 éves korában
Leonard Nimoy hosszan tartó tüdőbetegség végső stádiumában 83 évesen elhunyt Los Angeles-i ...

-------------------------------------
Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27 Frankofón Fesztivál - február 27. és március 27
A tizenötödik Frankofón Fesztivál keretében február 27. és március 27. között több mint ...

-------------------------------------

korábbi hírek