Gourmet - gasztrofesztivál a Millenárison
A Sziget Iroda által szervezett Gourmet fesztivál idén negyedszer kÃnál gasztronómiai hétvégét az érdeklÅ‘dÅ‘knek a május 30 és június elseje között megtartandó fesztiválon. A helyszÃn a bevált Millenáris, az idei év fÅ‘ témája pedig: a rakott krumpli.
Péntek délután kezdÅ‘dik és vasárnap estig tartó eseményen elismert éttermek elismert séfjei mutatják be a tudásukat, azt, hogy minÅ‘ségi alapanyagokból milyen különleges finomságokat tudnak létrehozni. Mindhárom napon jelen lesz egy-egy hazai Michelin-csillagos étterem séfje, akik bemutatót tartanak. A rakott krumpli mint fÅ‘ téma mentén a résztvevÅ‘k körbejárják a krumpli-kérdést is, megtudhatjuk, miben más a kézműves, hazai nemesÃtésű burgonya, mint az ipari krumpli, illetve megismerhetjük a Basa nevű, sütésre-fÅ‘zésre egyaránt alkalmas burgonyát is.
Alain Caron francia sztárséf (fotó: sziget.hu)
Lesz idén is séfpárbaj, aminek a témája ezúttal a rizs. Két francia sztráséf is ellátogat a fesztiválra, Alain Caron, a világjáró szakács és tanácsadó és Jaques Pourcel, a Montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos séfje fog főzni a Gourmet látogatóinak.
A belépőjegy árai ezek: napijegy 3.300 Ft, a bérlet 6.500 Ft, és Budapest Essentials karszalaggal féláron lehet bejutni a Gourmet-ra.A jegyek idén is számos ajándékot tartalmaznak: a jegy mellé jár egy Spiegelau borospohár, egy autentikus borkóstoló a Terra Hungarica jóvoltából, egy csésze Nespresso kávé, egy BBC Good Food Világkonyha magazin és naponta az első 1000 látogatónak kóstoló a Hungária Rosé Extra Dry pezsgőből.
A részletes program és menü a www.gourmetfesztival.hu oldalon található.
Az esemény facebook oldala ez: https://www.facebook.com/GourmetFesztival
A cspv elÅ‘zÅ‘ hÃre az idei Gourmet-rÅ‘l: /nws/1402/gourmet/