nem vagy belépve:
microcspv    "time is not money"
logo Marilyn


::: hírek
    / /  Belga Filmnapok november 21-től
Idén hatodszor kerül megrendezésre a soron következő francia nyelvű Belga Filmnapok a budapesti Művész moziban, a Vallónia-Brüsszel közösség szervezésében. Tavaly elmaradt a rendezvény, de idén ismét betekinthetünk a francia nyelvű belga filmgyártásba, 4 játékfilm és egy rövidfilmes blokk segítségével.
2012 - 11 - 19

Izraeli Filmnapok november 16-tól
Pénteken kezdődik és 21-én, szerdáig tart a 16-ik Izraeli Filmnapok a budapesti Puskin moziban. 10 játékfilm szerepel a filmhét programjában, az elmúlt évtized izraeli filmgyártásának a produktumai közül válogatva. Ezek közül két film lehet ismerős számunkra, amelyeket már korábban vetítettek nálunk, ilyen a Szíriai Menyasszony és a Házasságközvetítő c. filmek, ez utóbbit tavaly láthattuk az Izraeli Filmapokon.
2012 - 11 - 14

Operatőr mesterkurzus Budapesten
Koltai Lajos és Baranyai László világhírű operatőrök ingyenes operatőr mesterkurzust tartanak november 15-16-17-én Budapesten. A HSC Stábiskola szervezésében 3 napig merülhetnek el a jelentkezők az operatőri munka rejtelmeiben, az elméleti előadások mellett műteremben és külső helyszíneken, plusz éjszakai forgatáson is tanulhatnak a legprofibbaktól.
2012 - 11 - 10

Verzió - dokumentumfilm fesztivál november 6-tól
A Verziónak remek hagyománya van az őszi Budapesten, idén már kilencedik alkalommal lepik el novemberben a Verzió-helyszíneket, art mozikat a nemzetközi emberi jogokkal kapcsolatos dokumentumfilmek.
2012 - 11 - 05

MittelCinemaFest - olasz filmfesztivál november 5-től
Tizedik alkalommal rendezi meg az Olasz Kultúrintézet (az Istituto Luce Cinecittà és a Puskin Mozi közreműködésével) a soros MittelCinemaFest-et, vagyis a Közép-Európai Olasz Filmfesztivált.
2012 - 11 - 03

Hatalmas siker világszerte a Skyfall
A deadline.com híradása szerint hatalmas siker a legújabb James Bond-film, a Skyfall. A Sony Pictures és Metro-Goldwyn-Mayer által gyártott, 23-ik Bond-film az Egyesült Királyságban 20.1 millió fontos (77.7 millió $) bevétellel nyitott a premierhétvégén, amivel 2012 legjobb nyitó hétvégi filmje lett, illetve minden idők második legjobban teljesítő filmje a péntektől vasárnapig tartó időszakban, a legutóbbi Harry Potter-film után.
2012 - 10 - 30

Zsidó Filmfesztivál november végén
Idén először kerül Budapesten is megrendezésre a San Francisco-ban, Londonban, Denverben ésToronto-ban sikeres Zsidó Filmfesztivál. November 22 és 25-e között 8 játékfilmet és 10 dokumentumfilmet vetítenek le a fesztivál keretében a Kino és a Cirko-Gejzír mozikban, illetve a Bálint Házban.
2012 - 10 - 29

A november a környezetvédelem hónapja a Francia Intézetben
A budapesti Francia Intézet régóta komolyan foglalkozik azokkal a társadalmi és globális kérdésekkel, amik nemcsak a franciákat, hanem egész Európát foglalkoztatják, beleértve Magyarországot is. A Francia Intézet (a Francia Nagykövetséggel és a Vidékfejlesztési Minisztériummal együtt) most egy 9 alkalmas konferencia-sorozatot szervez novemberben, a 10. Környezetvédelmi Hónap keretében.
2012 - 10 - 29

Bódy Gábor kiállítás megnyitó a Labor Galériában
Október 26-án, pénteken este 6 órától a C3 alapítvány szervezésében a Képek Állása - Bódy Gábor címmel nyílik meg egy kiállítás a budapesti Labor Galériában.
2012 - 10 - 26

Bódy Gábor életmű bemutató október 25-én az Uránia Filmszínházban
A C3 Alapítvány szervezésében egy október 16 és 2013 január 6-a közötti rendezvénysorozat keretében A Képek Állása (A médiaművészet úttörői - Zbigniew Rybczynski és Bódy Gábor) címmel rendeztek kiállítást a berlini Akademie der Künste és a karlsruhei ZKM kiállítótermeiben, illetve a most, október 26-án budapesti Labor Galériában (1053 Budapest, Képíró u. 6.). Ehhez kapcsolódva október 25-én, csütörtökön az Uránia Filmszínházban 15 órától bemutatják a Bódy Gábor videóműveit tartalmazó, most megjelent DVD-t, majd a művész teljes további életművét, a 3 nagy filmjét (Amerikai Anzix, Psyché és a Kutya Éji Dala), illetve a rövidfilmjeit.
2012 - 10 - 24

E héten 12 film jelenik meg a mozikban
Most csütörtökön beindul az összes filmforgalmazó, sőt, újak is megjelennek a piacon, és együtt 12 filmbemutatóval örvendeztetnek meg minket. A műfaji gazdagságból talán egyedül az amerikai akciófilm hiányzik.
2012 - 10 - 18

Zöld Hét az Országos Idegennyelvű Könyvtárban
Az Országos Idegennyelvű Könyvtár (ami 2011-ben elnyerte az Év Könyvtára-díjat) október 15 és 19-e között Zöld Hetet tart, amely során kedvezményes beiratkozási lehetőséget nyújtanak azoknak, akik használt elemeket dobnak be a gyűjtőládájukba.
2012 - 10 - 15

FilmÜnnep a Cinema City mozikban
A Cinema City multiplex mozihálózat október 11 és 14-e között FilmÜnnepet tart, ami azt jelenti, hogy csütörtöktől vasárnapig 690 ft-ért nézhetünk filmeket a Cinema City vetítőtermeiben, a 3D-s és IMAX-os egészestés filmek pedig 890 ft-os jegyárakon futnak.
2012 - 10 - 11

Finn Filmnapok a Toldi moziban
Tavaly rendeztek először Finn Filmnapokat a Toldi moziban, aminek elég nagy sikere lett. A jó hangulatú vetítések után koncertek, és dj-s zenés partik voltak, szintén nagy sikerrel. Most újra megrendezésre kerül a Finn Filmnapok, október 12 és 16 között.
2012 - 10 - 09

Szemrevaló - német nyelvű filmek fesztiválja a Művész moziban
Október 4-én kezdődik az idei Szemrevaló fesztivál, ami a budapesti Goethe Intézet szervezésében már 17 éve a német filmeket népszerűsíti. Most a Szemrevaló kicsit tágítja a kört, az idei programban nemcsak a legújabb német filmek, hanem német nyelvű filmek kerültek be, a Svájci Nagykövetséggel és az Osztrák Kulturális Fórummal együttműködve.
2012 - 10 - 04

Braun Róbert "visszatér" (bringás vitaindító)
Az index eléggé izgalmas cikket közölt Braun Róbertről, a magas-politika egyik "szürke eminenciásáról", aki mindenütt ott van, több helyen, mint bárki, de a lapokban mégsem róla olvasni, hanem az ügyfeleiről, klienseiről, például Gyurcsányról, akinek tanácsadója volt. Számunkra ez a politikai ügy azért izgi, mert Braunt mi a Magyar Kerékpárosklub elnökségéből ismerjük … sosem értettük, hogy kerül oda, de már nem is érdekes, a lényeg az, hogy távoznia kell …
2012 - 09 - 25

A Kapj El, Ha Tudsz inspirált egy olasz ál-pilótát
Spielberg 2002-es filmje, a Catch Me If You Can (nálunk: Kapj El, Ha Tudsz) ihletett meg egy olasz férfit, aki pilótának adta ki magát. A magát Andrea Sirlo-nak nevező férfit a torino-i reptéren tartóztatták le, ahol elmondta a rendőröknek, hogy Spielberg filmjének hatására adta ki magát pilótának.
2012 - 09 - 24

Az Életrevalók elsöprő sikere
A francia Untouchable (nálunk: Életrevalók) c. film a bemutatása óta egy igazi sikertörténet, az összes országban, ahol eddig bemutatásra került, a legnépszerűbb filmek egyike, a közönség mindenhol oda van érte, és a 10.5 millió dollárnak megfelelő euróból készült film most tart 366 millió dolláros bevételnél. Ráadásul Franciaország ezt a filmet jelölte a következő Oscarra a legjobb idegennyelvű film kategóriában.
2012 - 09 - 22

Európai Nyelvi Koktélbár szeptember 26-án
Idén harmadszor rendezi meg az EUNIC Hungary (a Magyarországon működő európai kulturális intézetek hálózata) szeptember 26-án, a Nyelvek Európai Napján a soros Európai Nyelvi Koktélbárt a volt Gödörben, most már az Akváriumnak átnevezett helyen.
2012 - 09 - 18

Blake Lively és Ryan Reynolds összeházasodott
A két fiatal színész a people.com híradása szerint vasárnap este házasodott össze, 1 évnyi együttjárás után.
2012 - 09 - 11

Pussy Riot - a fellebbezés
A világ megmozdult, a Pussy Riot ügyből világ-lázadás bontakozott ki, az orosz szisztéma, amely a kínos, politikai ügyekkel kapcsolatban az elhallgatáson alapul, zátonyra futott. A világ nem engedi, hogy ez tényleg megtörténjen - ráadásul, az ítélethirdetés végén ott volt az a kis mondatocska, hogy 10 napon belül lehet fellebbezni. Ez a hét a fellebbezés hete !!
2012 - 08 - 28

Mégsem David Fincher rendezi a Kleopátra remake-et
A Vulture híradása szerint David Fincher visszalépett az új Kleopátra-film rendezésétől, amiben Angelina Jolie játssza a főszerepet.
2012 - 08 - 27

Winona Ryder Stallone filmjében játszik
Winona Ryder megbeszéléseket kezdett egy új filmmel kapcsolatban, ami egy akciófilm lesz, Jason Statham-mel és James Franco-val a főszerepekben, és aminek a forgatókönyvét Stallone írja.
2012 - 08 - 21

Tony Scott öngyilkos lett
Tony Scott, az elismert rendező, többek között a Tiszta Románc, a Közellenség vagy a Kémjátszma rendezője vasárnap levetette magát egy Los Angeles-i hídról, öngyilkossági szándékkal. 68 éves volt.
2012 - 08 - 20

Ingyenes múzeumlátogatások augusztus 20-án
Három nemzeti ünnepünkön ingyen nézhetünk országszerte kiállításokat, így augusztus 20-án is.
2012 - 08 - 19

Vegetáriánus fesztivál a következő hétvégén
Augusztus 25 és 26-án 16-szor rendezik meg a 16. Vegetáriánus Fesztivált a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
2012 - 08 - 16

Sziget szombat - Snoop Doggy Dogg és Leftfield
Bár a Szigetnek mind az 5 napja tulajdonképpen tömény bulizást jelent (akkor is, ha csak heverészel valahol és beszélgetsz másokkal), azért minden évben vannak kitüntetett napok, amikor nagyobb eséllyel bukkannak fel a barátaid, az aznapi fellépőkkel szoros összefüggésben. Most a szombat lesz ilyen jó nap, többek közt a repperből reggae-zenésszé újjászületett Snoop Doggy Dogg még hip-hop koncertjének és az igazán jó Leftfieldnek köszönhetően.
2012 - 08 - 11

Élőben nézhetjük a Szigetet a youtube-on
Idén először a youtube-on élőben nézhetjük a Sziget 3 színpadának a műsorát, a Nagyszínpad, a Világzenei Nagyszínpad és az A34 színpadának a programja délután 3-tól hajnalig megy a Sziget hivatalos YouTube csatornáján, a youtube.com/szigetofficial oldalon.
2012 - 08 - 09

Danny Boyle és Rosario Dawson együtt járnak
Danny Boyle, a kult angol rendező, aki a londoni olimpia nyitó-és záróünnepségének rendezője is a legújabb híresztelés szerint összejött az egyik leghelyesebb színésznővel, Rosario Dawson-nal. Közös filmjük, a Trance forgatásán barátkoztak össze.
2012 - 08 - 09

Snoop Dogg-ot kitiltották 2 évre Norvégiából
Snoop Dogg, a híres repper júniusban két gramm marihuánát kísérelt meg bevinni Norvégiába, ami miatt most két évig nem lépheti át az ország határát. Hozzánk viszont eljöhet, a Sziget Nagyszínpadán szombat este fél 10-től lép fel.
2012 - 07 - 30

még korábbi hírek ..