csapnivalóhome
WAG THE DOG
Amikor a farok csóválja .. okt 22. -tõl a mozikban. forgalmazza a Flamex


Robert De Niro hatalmas sztár, de még annál is sokkal több. A szakma egyszerûen és találóan színész-óriásnak nevezi. „Persze, életben minden színész ugyanolyan ember, mint mi." Ez a mondat általában sem mûködik, de Robert De Niro esetében még annyira sem. Híres emberek gyakran találkoznak híres emberekkel, Robert De Niroval találkozni, az valahogy más, a Velencei filmfesztiválon Carolyn Lillipaly, az mtv mozi ügyekben járatos bombázó és pengeagyú riporternõje, amikor leült az 55 éves „Robert" -tal szemben, hogy a mostani új filmrõl, a Ronin- rõl (UIP DUNA FILM, Január) kérdezze, mintha elsõ randiját bonyolította volna, annyira meg volt illetõdve. Nagy dolog lehet színésznek lenni, az emberek megjegyzik, ha kapnak valakitõl valamit, és hálásak azért, vagy egyszerûen örülnek. Robert De Niro viszont annyi komoly és finom percet szerzett már életében az öt kontinens pár milliárd emberének, hogy nem lehet nyomon követni, ha valaki megpillantja, csak ámul, hogy ez tényleg õ.
Õ még a sztárokhoz képest, és a sztárok számára is olyan, mint a sztárok nekünk, egyszerû halandóknak. Caroline Lillipaly profi riporternõ, „egy" Will Smith-el úgy tud csevegni, mintha egy oviba jártak volna, de „Robert" az „Robert". Ráadásul, életben is ugyanaz a vibráció jön le belõle, mintha éppen a Sleepers / Pokoli lecke papjaként mosolyogna, nagyon egyszerûen, és nagyon De Niro -san, a fotósok, akik a kijáratnál várják, egy nyugodt és barátságos „fejet" látnak elballagni, általában oda is szólnak neki, hogy „Robert !" õ pedig visszaint, majd megy tovább. Mindenki nagyon tiszteli, és ha valaki még soha nem tûnõdött el azon, hogy tiszteli, vagy sem, amikor meglátja, nincs mese. És a legszebb pedig az, hogy ez a tisztelet, barátságos tisztelet, személy to személy, ember to ember. .
Barry Levinson
Tavasszal amikor az Oscar ünnepség ment, titokban mindenki dörzsölgette a tenyerét, hogy dejó, jön egy új Robert De Niro - film, a Wag the dog. Késõbb hallani lehetett, hogy Berlinben nagy siker, „Ezüst Berlin Medve" díjat kapott Barry Levinson, a rendezõ, a filmért, ekkor már azt hittük, hogy a közelben van a film, de mostanra már legtöbben szinte le is tettek róla, ami nagy hiba volt, mert hála a Flamex-nek, Okt 22. -én nyit a film, „Amikor a farok csóválja ... „ magyar címen. folyt


Az egyetlen Robert De Niro film, amin gondolkodott az ember, hogy megnézze -e, vagy majd „csak" videón, a Bronx-i mese volt, mert azt maga De Niro rendezte, és a színész-rendezések egy sajátos mûfajt jelentenek, de ott is hiba volt gondolkodni, hiszen kiderült, Robert De Niro rendezõnek is egyszerûen hibátlan. A „Wag the dog" az a film, ahol a középpontban a hatalom és a média szerepel, Robert De Niro rámenõs, pimasz és profi média manager, akinek ki kell húznia magát az amerikai elnököt a csávából, ami mit ad isten, egy szexbotrány, De Niro úgy lép fel, és úgy dolgozik, mint a Nikitában vagy a Ponyvaregényben a takarító, csak õ nem egy illegális eldugott profi, hanem egy minden hatalommal megkent elnöki ember, az adófizetõk figyelmének elterelése pedig -egybõl tudja a választ- egy háború. A filmet a „zipzárgate" kitörése után gyártották, sõt hozták is forgalomba, tehát a tojás volt hamarabb, és abból kelt ki a tyúk. Azon felül, hogy milyen komoly „sztárok" szerepelnek Barry Levinson filmjében, meg hogy maga is milyen komoly rendezõ, a „zipzárgate" a filmet egyszerûen kihagyhatatlanná teszi. 
Barry Levinson a közönség a hihetetlenül jó Bugsy címû filmjéért, a Pokoli leckéért, no és a Rain Man ért szerette eddig nagyon, most csak az történik, hogy hozzácsapjuk a Wag the Dog -ot, és hamarosan a Gömb címû scifit is. Dustin Hoffmann és Robert De Niro éppen a Pokoli leckében szerepeltek együtt, de csak egy kicsit, és nagyon szerettek volna egy ilyen közös filmet, mindketten be is szálltak a produkcióba a saját cégükkel is. A filmben talán az a legjobb, hogy nem elgondolkodtató, hanem olyan, mint maga a show-business, és a média világa, amirõl a film is szól, pergõ, éles, kíméletlen és gyors. A filmben Albániában „töretik" ki a háborút egy Hollywood-i movie-producer (Dustin Hoffmann) segítségével, virtuálisan, és amikor a  szereplõ csaj,a menekült csaj aki albán menekültet játszik megkérdi Conrad Brean -t , az elnök fõ emberét, (Robert De Niro), hogy a C.V. -jében ezentúl feltüntetheti-e ezt a szerepet is, Brean csak annyit mond, „ne, mert akkor megölik". 
Minden, hihetetlenül élesben megy. Michelle Levinson, Jeanna Byrne és Drena De Niro, Barry levinson, Dustin Hoffmann és Robert De Niro lányai, akik szintén szerepelnek a filmben.

oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12