cspv.hu home 5.szám
 
 
Interjú- Nagy Krisztával
-a barátommal..

A Kortárs magyar festőművész vagyok című munkája, (Lövölde tér)

-Hol születtél?
-Magyarországon.
És mit csináltál azóta?
-Hát, voltam gyerek, de nem szerettem gyerek lenni. Akkor még nem tudtam, de most visszagondolva .. , pedig volt gyerekszobám, és anyukám sem vert. Iskolába járni sem volt igazán jó, mert nem voltam ötös, csak olyan tantárgyakból, amiknek nem volt semmi tisztelete, például ének, testnevelés, és rajz.
-Környezetismeret?
-Abból már nem. Csak ez a három volt az erõsségem. 
-Mi akartál lenni amikor nagy leszel? 
- Konkrétan belgyógyász szerettem volna lenni, hogy meg tudjam gyógyítani az anyukámat, ha beteg lesz. Aztán volt két év gimnázium, ami szintén arról szólt, hogy nem lehetett felvenni sárga nadrágot, és iskolaköpenyben kellett járni kötelezõen  ..
- És szép kislány voltál? 
- Nem. Azaz pont ugyanúgy néztem ki, mint most, csak a fiúk nem voltak igazán vevõk rám. Mondjuk, pont ugyanúgy is viselkedtem, mint most ...
 És huzigálták a hajadat?
-Nem, nem belém volt szerelmes az egész osztály, sajnos, pedig Bedõ Pistibe én voltam szerelmes évekig, de õ nem, csak a barátnõimbe volt szerelmes ..
- Szóval szomorú gyerekkorod volt ..
- Szomorú gyermekkorom volt ... , aztán gimibe jártam két évig, még egy ilyen hülye két év volt, de ott már szerelmesek voltak belém a fiúk, az érettségizõsek ..
- És mi volt a kedvenc tantárgyad? 
- Semmi, és már tornából sem voltam ötös, és rajzból ötös voltam, de mondjuk abból  nem volt kunszt ötösnek lenni, mert ha folyót kellett rajzolni, akkor mindenki ilyen függönyt rajzolt .. és akkor itt szerencsére elvágódott a vonal, és elkezdtem járni egy kedvenc iskolámba, a képzõmûvészeti szakközépiskolába ..
- Gondoltál egyet és .. ?
- Pontosan, mentem a buszon, és összetalálkoztam egy lánnyal, akibe viszont mindenki szerelmes volt, pontosabban a húgába, és pont azt mondta, hogy az õ húgát most 100% , hogy fel fogják venni a „kisképzõbe", mert rengeteg protekciója van,  és egy kicsit így megkattant az agyam, és pont ott tett le a busz a régi ált. isk. elõtt, ahonnan el kellett küldeni ilyen esetben a papírokat, szóval bementem, hogy csókolom, tessék nekem elküldeni holnap a kisképzõbe a jelentkezésemet .. és akkor fölvettek, és onnantól fogva baromira jó a cucc, jó a történet .. minden jóra fordult, mint a mesében

- És annyira bejött neked a kisképzõ, hogy gondoltad, hogy megnézed a nagyot?
 Hát igen, de egyikre sem vettek fel legelsõre, de erõltettem, mert hogy ami nem megy, azt erõltetni kell, .. és azóta teljesen szupi az egész, és 
- És mindenki szerelmes beléd ...
- Az osztályba’ ?
- Aha ..
- Már nem járok iskolába .. közben elvégeztem ..

- És mit csinálsz helyette?
- Hát kortárs festõmûvész vagyok .. és énekesnõ ...
- Van zenekarod is?
- Van zenekarom, úgy hívják, hogy Tereskova 
Rock & Roll -énekesnőként-Az a borzasztó sok cikk, ami életedben megjelent rólad, minek köszönhetõ, a képzõmûvészeti karrierednek, vagy a popénekesnõinek?
- Rock & Roll énekesnõinek.
- És mi ez a jó kis óriásposzter, ez egy kampány?
- Igen. Igazából ez egy Mû, ami egyben reklám is, és arról szól, hogy semmi álszerénység, semmi sarokobanálldogálás szolidan, amíg észre vesznek,  hanem fölvéve a mai piaci jellegû helyzet összes sajátosságát .. 
- Például egy Skinny cuccot?
- Nem, hanem a reklámot. A piac-gazdaságban és a piacon a reklám nagyon fontos, és a mûvészetben is van piac, úgy nevezik, hogy mûvészeti piac, és emiatt kellenek reklámok, és én csináltam egyet ..
- Csodálatos ..  És mivel a Csapnivaló egy filmes magazin, meg kell, hogy kérdezzem, hogy te igaziból Goldie Hawn rajongó vagy? 
-Igen, és méghozzá azért, mert állati jól tartja magát. Elõtte meg azért szerettem, mert tök aranyos feneke van, nem vagyok leszbikus, de tényleg aranyos feneke van .. meg imádom az egész nõt, mondjuk mostanában inkább akció-filmeket szeretek nézni.
- És milyen zenéket szoktál hallgatni? 
- Lajkó Félix, , Björk, Tricky ...  és Tereskova ..
Ez a kép Kortárs magyar háziasszony vagyok című műve
- És a sima hétköznapokon mit szeretsz a legjobban csinálni?
- Imádok szaunázni, és telefonálni szeretek a világon a legjobban, van hívásvárakoztatóm is, hogy közben, ha valaki valami fontosat akar, azért el tudja mondani, egy mondatban. 
-Jósvaip-

oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12