csapnivalóhome
 
Az OFF betölti az ûrt
Szeptember 18-20 / Bluebox
 
Szeretek filmfesztiválra járni. Annak van egy hangulata, hogy nem kell hezitálni a Pesti Est fölött, vagy mélyinterjúkkal bombázni a haverokat, hogy melyik filmet érdemes megnézni. Csak beülni az egyik moziterembe - ahol ideális esetben – jóizlésü emberek bombázzák ötleteikkel az érzékszerveimet.

Az 2. OFF (Open Film Fesztivál) több szempontból is rendhagyó az országban. A programban nemcsak a hazai amatõrfilmesek debütálhattak. A fesztivál földrajzilag is nyitott volt és azért bevallom, elõtte sosem láttam argentin kisérleti filmet.
Aztán meg az OFF igazából nemcsak filmfesztivál, ahol beadod a nevezést, a kazit, levetitik és lehet, hogy kapsz valami dijat. A szervezõk fizilailag, szellemileg is gondosan ápolták a nevezõket és szabad légzést biztosittak a pólusoknak. Délelõtt a  filmes a Blue Boxban ingyen bekakaózhatott, a vetités után délután a zsürivel és a nézõkkel megbeszélgette a látottakat, igy lelkileg letisztulva kezdhetett hozzá a bulinak a Süsiben. Ja, és kedvezményesen biztositották a helyszint a béta állapot eléréséhez és volt információs vetités, ahol többek között válogatást adtak a Magyar Meleg és Leszbikus Filmfesztiválról, valamint újra láthattuk a Gömb TV Diáksziget összeállitásait, a Szigethiradót.

részlet a zsűriből
Ez a fesztivál tényleg megpróbálta betölteni azt a szakadékot, ami a hivatásos és amatõrfilmesek, és a közönség között van. Mert az nemcsak a profi filmkészitõknél fontos, hogy ismerjék egymás munkáit. 
És itt kedvvel ülték végig egymás moziját a résztvevõk. A családias hangulatban lezajlott dijkiosztáson - a nyertesek Offkart kaptak - az egyik zsüritag, Szász János bevallotta, hogy ezerszer jobban érezte magát, mint a Filmszemlén. 
                                                    (Barbi)
A Bluebox halljában

  még képek

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12