csapnivalóhome
 
 
Majd elválik / Hope floats

A gyíkok és meteorok közé beékelõdve a PESTIEST-ben egy vadiúj Sandra Bullock filmet köszönthetünk. Sandrát jó rég nem láttuk már, illetve nem látta senki, valahol a féktelenül kettõ hajó és házikó makettjei között vesztettük el a nyomát, szinte éveknek tûnik (pedig). 
A majd elválik amolyan jól kézben tartott cselekmény akar lenni, ahol a szereplõk finom játéka, meg a finoman árnyalt jelenetek hozzák meg a várva várt eredményt, vagyis „olyan szív hídjai" stílus, és a „szerelem hullámhosszán" találkozása. A rendezõi székben Forest Whitaker csücsült, akit mi színészként ismerünk, a síró játékból, a divatdiktátorokból, a füstbõl. A harmincnégy éves rendezõnek ez a második „saját filmje" (az elsõ "Az igazira várva")de a forgatáson, ahogy mondja, kicsit túlhajszolta magát, mert a napok végén még átcsúszott az ABC televízióba, ahol egy olyan sorozat-bevezetõt (pilot) -ot rendezett, amit õ maga írt. Van, hogy így összejönnek a dolgok. Forest mindenesetre elhatározta, hogy egy vagy két évre szépen visszalandol a szinészethez. 


„El van válva a csaj", és van egy gyereke. A karrierje sem épp a csúcson tart. A lánya, (Bernice) gimiskori szerelmétõl származik, akihez feleségülment, és akivel Chicago-ba költözött, és ott éldegéltek, a csávó (Bill) a „maga életét", Sandra (Birdee) pedig otthon a gyerekkel. Mígnem kap egy lehetõséget, hogy megjelenjen egy tv-mûsorban (ez idáig még jól hangzik), de képzeld el, hogy a legjobb barátod közli veled, a mit sem sejtõ háziasszonnyal a hírt, és persze éppen, mikor adásban vagy, hogy a férjed, a gimiskori szerelmed megcsal, és hogy az ügy komoly! Kész, Sandra egy-két nap múlva beadja a kulcsot, és hazaköltözik, mármint oda, ahol a gyerekkorát töltötte Texasba. Viszi a kislányt is. 
Otthon csak az anyja, (Gena Rowlands, az egykor csodaszép szinésznõ, Cassavettes gyermekének az anyja), és egy srác, a Smithville címû kisvárosban, ahol nyilván ilyen könnyen összeszámlálhatóak a dolgok, a srác (Harry Connick Jr.), szintén gimis korból, és egykor nagyon be volt indulva Sandrára. Az, hogy nincsenek benne mûanyag-pikkelyes gyíkok, akár még elõnyére is válhat, de majd elválik. Tuti kis film, tele nagyon kellemes jelenetekkel, a végén a nézõk nagyon jó hangulatban távoznak.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12