csapnivalóhome
 
 A veteránok, akik ott jártak, teljesen hitelesnek találták, amit Spielberg és csapata létrehozott, a harc tényleg valódi.
 Tom Hanks, aki a többi szereplõvel együtt részt vett egy tényleges kiképzésen, (és õ csinálta a legjobban és legbuzgóbban). A forgatásról így beszél: Ahhoz az õrült robbanáshoz hasonlót eddig még egyetlen filmemben sem tapasztaltam, hiszen abban a pillanatban, amikor partra léptünk, mindenhol zûrzavar uralkodott. Emberek estek el, bombák robbantak körülöttünk. Nem volt nehéz elkézelni, hogy a mészárlás valódi, és hogy lövedékek, ágyúk, repeszek gyilkolnak. Némely jelenetben valódi az a rettegés, ami a szemünkben látszik, hiszen annyira megrémültünk, és úgy, hogy közben tudtuk, hogy az egész csak trükk."

A film azonban egyáltalán nem "adja" olcsón a háborút a nézõkek, ellentétben az összes vietnámi háborúról szóló filmmel, itt még a legmilitárisabb hajlamú férfiak sem pörgethetik fel magukat az erõszakkal, helyette egyetlen dolgot tehetsz, a hõsök szemével látod a világot 165 percig, utána meg örülsz, hogy milyen profi dolog a béke, és a demokrácia, meg a civilizáció, ami körbevesz, szóval, örülsz, hogy élsz.

Mr. Spielberg és Kate Capshaw

Az Oscar átadás atmoszférája, meg magának a díjnak is az „értéke" valahogy aszerint változik, hogy milyen filmek kapják meg, hogy mennyire jók azok. Idén, illetve jövõre holtbiztos, hogy nagyot fog nõni a díj értéke, és a hangulat is indokoltan lesz emelkedett, hiszen nem akármilyen film fogja megkapni az „összes díjat". saving privat ryan te jössz

Nem úgy néz ki, mint egy archív fotó?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12