cspv logo
cspv szám: 28 / 01 tartalom
keresés

hírek Videók I Love Budapest Szívem Érted Rapes Rossz Álmok Tizenhárom Nap Patkánymese reklámok Szelek Szárnyán Lábad Között Az Élet Csodái Talpig Majom Szeretném, Ha Szeretnél Beépített Szépség Ellenség a Kapuknál Sacra Corona Hé, Haver, Hol a Kocsim?! INTERJÚ Christopher Gans-val Anna Mouglalis Interjú Lionel Deplanque-vel, a Mélyen Az Erdőben rendezőjével, és Alexia Stresivel, a film egyik színésznőjével Lulu A Hídon Rémségek Könyve 2. Urban Legends - The Final Cut 2001 A Sziget Foglya Ízlés Dolga Bíbor Folyók Mélyen az Erdőben Köszi a Csokit ! Farkasok Szövetsége Harry Csak Jót Akar

this is
cspv home
régi link, már nem működik

page number: 02 00450
PREVIOUS articleNEXT article
2000-11-30

hírek

-hírek - -hírek - -hírek - -hírek - -hírek - -hírek - -hírek - -hírek - -hírek -

Új dolgok a Jóbarátok háza táján

A Jóbarátok amerikai nézői nemsokára egy új epizódszereplővel találkozhatnak a sorozatban, aki a politikai korrektség elve miatt egy afro-amerikai színésznő lesz, Gabrielle Union. A 28 éves színésznőt láthattuk már a Csaj Nem Jár Egyedül (She's All That), a Hajrá Csajok! (Bring It On) vagy a 10 Dolog, Amit Utálok Benned c. tinivígjátékokban, és most a Friends első afro-amerikai szerelmi szálát fogja képviselni. Joey (Matt LeBlanc) és Ross (David Schwimmer) lesz a hölgy célpontja, mindkettőjükkel romantikus afférba keveredik, randizik velük, úgy, hogy a fiúk nem tudnak egymásról.

Habár Miss Union csak egy epizód erejéig jelenik meg a sorozatban, ezzel az NBC tesz egy lépést a feketebőrű nézők felé, akiket akkor is érdemes megnyerni a csatornának, ha például a Friends nagyon nagy népszerűségnek örvend a fehér nézők körében. A Friends nézettségét csak a CBS Survival-produkciója tudja meghaladni, amelynek mellesleg két feketebőrű szereplője is van, Nick és Alicia.

Robert Downey Jr. zűrös ügyei

Robert Downey Jr, az Életre-Halálra, az Only You, az Egyéjszakás Kaland, vagy a Wonder Boys 36 éves sztárja az utóbbi időkben nem válogathat a jobbnál jobb filmajánlatok közül, mivel egész Hollywood számontartja a drogokhoz és az alkoholhoz való bensőséges viszonyát.

Downeyt múlt csütörtökön megjelent a californiai bíróságon, hogy ártatlannak vallja magát a legutóbbi, hálaadásnapi letartóztatása ügyében. A színészt kétrendbeli kábítószerrel kapcsolatos bűntettel vádolják, kokain és válium birtoklása miatt. Downey már januárban ártatlannak vallotta magát ezekben a kábítószer-ügyekben, de most azután kellett újra megjelennie a bíróságon, hogy az ügyészek a válium-kérdésben a vádat vétségre csökkentették. A védőügyvédek közben kétségbe vonják a letartóztatás törvényességét is, mivel a rendőrök egy névtelen telefonhívás alapján jelentek meg a színész Palm Springs-i hotelszobájában. Ha mégis bűnösnek találják Downey-t -aki jelenleg 15 ezer dolláros óvadék mellett van szabadlábon-, akkor börtönbütetés vár rá. Tammy Capone, a helyettes kerületi ügyész szerint a védelem alkut kötött, úgyhogy valószínűleg inkább rehabilitációs kezelés lesz Downey büntetése, mintsem börtön. A színészt legközelebb július 16-án hallgatják ki, addig egy, a bíróság által kijelölt rehabilitációs intézményben kell élnie. Miközben zajlik az eljárás, a múlt hónapban ismét letartóztatták Downey-t Culver City-ben, drogos befolyásoltság miatt. Habár a törvényszéki vizsgálat kokaint mutatott ki a szervezetében a letartóztatása után, két héttel ezelőtt úgy döntöttek az ügyészek, nem nyújtanak be ellene büntetőjogi vádat, hanem úgy kezelik a mostani letartóztatását, mint a feltételes szabadláb megsértését.Monica új háza

Courteney Cox Arquette, a Jóbarátok (Friends) Monicája a férjével együtt a napokban vásárolt egy 10 millió dolláros házat Malibun.

A 36 éves szinésznő 1996-ban ismerkedett meg leendő férjével, a szintén szinész David Arquette-tel, miközben mindketten a Sikoly c. tinihorror-filmben dolgoztak. Courteney, akiről az a hír járja, hogy szeret házakat vásárolni és felújítani, ugyanebben az évben Los Angeles Brentwood nevű negyedében vett egy házat, 2 millió dollárért.

Az Arquette-házaspár most egy igazi tengerparti házba költözik, ami egy hatalmas telken áll, és benne 3 fürdőszoba, úszómedence és egyéb finomságok találhatók.Cannes-i Filmfesztivál

Idén nyáron is összesereglettek az európai, ázsiai és tengerentúli filmesek és színészek a dél-franciaországi Cote d'Azur partján, Cannes-ban, egyrészt, hogy megtudják, mely filmek viszik el az Arany Pálma, illetve a Grand Prix díjakat, másrészt, hogy ebben a gyönyörű környezetben eltöltsenek néhány napot egymás társaságában, és jókat szórakozzanak.

A Cannes-I Filmfesztivál a kezdete óta, 1946-tól igen rangos díjkiosztó eseménynek számít, amellett remek alkalmat kínál az európai és amerikai filmsztárok felvonulására, a látványos partikra, ünnepségekre és hatásos ruhabemutatókra.

Az idei fesztiválon Nanni Moretti olasz rendező vitte el az Aranypálmát, a Fiam Szobája (The Son's Room) c. családi drámáért. A díjat a hollywoodi színészházaspár, Melanie Griffith és Antonio Banderas adta át Morettinek, aki nemcsak írta és rendezte a filmet, hanem szerepelt is benne.

A legjobb rendezői díjért folyó küzdelemben két amerikai rendező végzett holtversenyben: David Lynch és Joel Coen. Lynch egy korábbi ABC pilot (=producerek meggyőzése céljából készített hosszabb előzetes, nulladik epizód a tervezett sorozatból) alapján készítette el a Mulholland Drive (Mulhollandi Út) c. filmjét, Coen pedig a The Man Who Wasn't There (A Férfi, Aki Nem Volt Ott) c. filmjével nyerte el a megosztott díjat.

A Piano Teacher (a Zongoratanár) lett a legtöbb díjat bezsebelő film, a főszereplő Isabelle Hupert kapta meg a legjobb színésznőnek járó díjat, Benoit Magimel a legjobb színésznek járó díjat, és a film író-rendezője, Michael Haneke pedig hazavihette a muinkájáért a Grand Prix-t.

A fesztivál nyitógálája a Nicole Kidman nevével fémjelzett Moulin Rouge c. film jegyében telt el. A hivatalos nyitóbeszédek végén Ewan McGregor, a film férfi főszereplője egy papírról olvasva próbálta franciául megnyitni a fesztivált, majd Nicole Kidman, a női főszereplő angolul is megtette ugyanezt.

Aztán kán-kán táncos lányok szórakoztatták az egybegyűlteket, korhű, lenge kis semmiségekbe öltözve. Végül a fesztiválpalotában kétszer is levetítették Baz Luhrmann rendező filmjét, a Moulin Rouge-t, amit mindkét vetítésnél vastapssal ünnepelt a közönség.

Az ünnepélyes megnyitó után laza mulatozás kezdődött: a fesztiválpalota mellett, a tengerparton felépítették a Moulin Rouge-t egy éjszakára, ahol techno típusú kán-kán, artisták és tűznyelők mutatványai voltak műsoron. A tánc hajnalig tartott, a Fat Boys Slim zenéjére.

A fesztivál fényét a gyönyörű ruhákba öltözött színésznők jelentették. Ott volt Juliette Binoche, aki mindig szokatlan öltözetet választ a filmes gálákra, Milla Jovovich, aki a legjobb színésznek járó díjat adta át, és Jodie Foster is, aki mellesleg éppen hat hónapos terhes, és ezzel együtt fantasztikusan nézett ki az Armani kollekciójában, és aki hibátlan franciasággal adta át a legjobb rendezőnek járó díjat.

A filmkritikusok többsége úgy találta, hogy az idei Cannes-I Filmfesztivál 22 versenyző filmje nem tartogatott meglepetéseket, és a fesztivál kicsit semleges hangulatát, illetve a kevés sztár jelenlétét a legtöbben a július 1-én, az USA-ban kezdődő általános filmes sztrájk rovására írják.Junius 7-én ismét MTV Movie Awards!

Nemsokára láthatjuk, hogy az MTV nézői, vagyis a fiatalok mely filmeket tartják a legjobbaknak egy évre visszamenően, mivel egy hét múlva megint a legjobb hangulatú díjkiosztó ünnepségnek lehetünk nézői és hallgatói az MTV Movie Awards idei gáláján, a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban.

A jelölésekben erősen áthallatszik az idei Oscar-díj nyertesek hatása, mivel itt is az Erin Brockovich, a Gladiátor, és a Crouching Tiger, Hidden Dragon (Tigris és Sárkány) versenyzik a legjobb film címéért, Julia Roberts és Russell Crowe pedig a legjobb színésznő/színész díjáért. De azért vannak speciális jelölések is, mint például Ashton Kutcher, a Dude, Where's My Car? (Hé, Haver, Hol a Kocsim?) c. tinivígjáték 23 éves főszereplőjének a jelölése a "legátütőbb férfi alakítás" kategóriában, vagy Julia Stiles-é, aki a Save The Last Dance (Szívem Érted RAPes) c. hip-hop filmben táncolt csodaszépen. Őt egyrészt a "legjobb női alakítás", másrészt a "legjobb csók" kategóriában jelölték, ez utóbbit megosztva filmbeli partnerével, Sean Patrick Thomas-szal. A Save The Last Dance egyébként az MTV produkciójában készült, és annyira sikeres volt, hogy csak az USA-ban hétszeresen behozta az árát. Julia a tinifilmek abszolút sztárja, a 20 éves lány már bebizonyította a tehetségét a Down To You (Rád Vagyok Kattanva), illetve a 10 Things I Hate About You (10 Dolog, Amit Utálok Benned) c. filmek főszereplőjeként. A 10 Dolog...-ban nyújtott alakításával tavaly ő nyerte az MTV Movie Awards "legigéretesebb színésznő" c. díját.

Aaliyah, a hip-hop hercegnő két kategóriában is jelölt, kaphat díjat a "legjobb női alakítás", vagy a "legátütőbb női alakítás" kategóriákban, vagy esetleg mindkettőben, a Romeo Must Die (Öld Meg Rómeót) c. filmbeni szerepléséért.

Az MTV Movie Awards fiatalos stílusa a humoros kategóriákban és jelölésekben is megmutatkozik, például tavaly a "legjobb harc-jelenet" díját Ben Stiller versus Puffy kutya nyerte el, a Keresd A Nőt c. filmben. Idén ebben a kategóriában már kicsit komolyabb jelöltek vannak, többek közt Jet Li a támadói (Romeo Must Die), vagy Russell Crowe (Gladiator) a tigrisek ellen. Ezen a kategórián kívül még a "legjobb csók", illetve a "legjobb negatív hős" is csak az MTV Movie Awards sajátja.

Mivel az MTV - az Oscarhoz hasonlóan- nem a naptári évhez igazodik, hanem azokat a filmeket veszi figyelembe a jelöléseinél, amelyek a tavalyi gála óta készültek, ezért most a 2001-ben készült Hannibal és a Save The Last Dance együtt száll ringbe a 2000-ben készült, összes többi filmmel.

A junius 7-i este házigazdái Kirsten Dunst, 19 éves színésznő, és Jimmy Fallon, 27 éves komikus színész lesznek.Pearl Harbor - a japánok soft-verziót kapnak a filmből

Jerry Bruckheimer producer imádja a nagy filmeket, azokat, amelyek bár sokba kerülnek, de látványosak és akciódúsak, és persze később sok pénzt is hoznak a konyhára. Bruckheimer nevéhez rengeteg nagy produkció fűződik, mint például a Top Gun, az Armageddon, a Szikla, a Közellenség, vagy a Con Air, emellett olyan kisebb költségvetésű (és jó) filmek, mint a Coyote Ugly (Sakáltanya), vagy a Bad Boys. Most az 1941-es Pearl Harbor-i katasztrófáról készített filmet, ami a költségvetését tekintve másfélszerese a Gladiátornak (152,75 millió dollár), és ezzel az évad legnagyobb szabású hollywoodi filmterméke.

A film az amerikaiak erős hazafias érzelmeire apellál, amikor azt a japán légitámadást dolgozza fel, amiben több, mint 2000 amerikai katona vesztette életét, és mellesleg ezután a légitámadás után lépett be az USA a II. világháborúba. A történelmi szálat egy szerelmi háromszög története fonja körül, így az érzelmek teljes arzenáljával találkozhatnak a majdani nézők, amitől még valószínűbb, hogy sikeres lesz a szuperprodukció. A film főszerepeit Ben Affleck, Josh Hartnett, és Kate Beckinsale játsszák, a rendező Michael Bay (Szikla, Bad Boys, Armageddon) lesz.

A Walt Disney Stúdió marketingeseinek nem kis fejtörést okozott, hogy hogyan tudnák abban Japánban is eladni a filmet, ami egyrészt a filmben ellenségként jelenik meg, másrészt amely ország az amerikai filmek legfontosabb felvevő piaca. A stúdió fejesei nem voltak gátlásosak, és egyszerűen úgy döntöttek, hogy a japánok egy másik, gyengített verziót fognak látni a Pearl Harbor-filmből.

Japánba kisebb változtatásokkal fognak érkezni a film kópiái, például a "néhány koszos japcsi" kijelentésből ki fog maradni a "koszos" (dirty) jelző, vagy a trailerben a Jon Voight által alakított Roosevelt szavaiból lehalkítják azokat a részeket, amelyek a japán támadásra vonatkoznak. Emellett Japánban és Németországban a filmplakátok nem a történelmi eseményre, hanem a szerelmi vonalra fognak koncentrálni, vagyis Kate Beckinsale-t és Ben Afflecket tolják a repülőgépek elé.

"A japán és németországi kópiákban néhány enyhe változtatás lesz", mondják a Disney főnökei. "A legtöbb változtatás azért történik, mert tekintettel vagyunk ezekre az országokra...". A Disneynek már eddig is szembe kellett néznie a japán-amerikaiak tiltakozásaival a film kapcsán, akik attól tartanak, hogy a Pearl Harbor ellenük hangolja a közvéleményt.

A mintegy három órás filmet az USA-ban több, mint 3000 moziteremben vetítik, és a múlt heti bemutató bevétele meghaladta a 75 millió dollárt. A film nyitó gáláját -ami önmagában 5 millió dollárba került- egy Pearl Harborhoz közel horgonyzó, hatalmas atommeghajtású repülőgép-anyahajón tartották, ahol egy több emelet magas vetítővásznon láthatták a meghívottak a filmet.

A Pearl Harbor nézettségi csúcsa nemcsak a Disney Stúdió hosszú idő óta eddigi legjobb eredményét hozta, hanem a Bruckheimer-Bay producer-rendező párosnak is anyagi rekordot jelentett. Rajtuk kívül még Ben Affleck és Kate Beckinsale is jól járt, mivel mind a négyen azt a gázsi-megoldást választották, miszerint lemondtak a több milliós rendezői, produceri, illetve színész-honoráriumról, és helyette részesedést kértek a majdani haszonból, és ez a Pearl Harbor esetében nem kis összegre fog rúgni.

A filmet Németországban junius 7-én, Japánban július 14-én, nálunk augusztus 9-én kezdik el játszani a mozik.


cspv.hu
oldal: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30