cspv logo
cspv szám: 28 / 01 tartalom
keresés

hírek Videók I Love Budapest Szívem Érted Rapes Rossz Álmok Tizenhárom Nap Patkánymese reklámok Szelek Szárnyán Lábad Között Az Élet Csodái Talpig Majom Szeretném, Ha Szeretnél Beépített Szépség Ellenség a Kapuknál Sacra Corona Hé, Haver, Hol a Kocsim?! INTERJÚ Christopher Gans-val Anna Mouglalis Interjú Lionel Deplanque-vel, a Mélyen Az Erdőben rendezőjével, és Alexia Stresivel, a film egyik színésznőjével Lulu A Hídon Rémségek Könyve 2. Urban Legends - The Final Cut 2001 A Sziget Foglya Ízlés Dolga Bíbor Folyók Mélyen az Erdőben Köszi a Csokit ! Farkasok Szövetsége Harry Csak Jót Akar

this is
cspv home
régi link, már nem működik

page number: 14 00462
film info
PREVIOUS articleNEXT article
2000-11-30

Szeretném, Ha Szeretnél

The Wedding Planner 2001.


Szeretném, Ha Szeretnél Wedding Planner, 2001

Jennifer Lopezt szeretik a mozinézők (és nemcsak a férfiak), ezért jó üzleti vállalkozásnak tűnik legalább évente egy filmet készíteni vele. Még a borzasztó Sejt (The Cell) c. filmet is anyagi sikerre vitte a filmbeli szereplése, és mivel legutóbb '98-ban játszott szerelmi történetben (Mint A Kámfor), ezért eljött a Wedding Planner ideje.

A film elvileg egy romantikus komédia, gyakorlatilag egy teljesen egyszerű és humortalan film, amiben nagy adag romantika és szerelmi szál van, de annál kevesebb ötlet és látvány.

Jennifer Lopez most egy Mary nevű esküvőszervező lányt játszik, aki egy cég alkalmazottjaként kitalálja az esküvők stílusát, megszervezi és levezényeli azokat, és elsimít minden váratlan problémát, ami egy esküvői szertartáson csak felmerülhet. Úgy mozog munka közben, mint egy titkosügynök, Bond-készülékkel tartja a kapcsolatot a stábjával, s mindent egybevéve őt tartják a legprofibbnak San Francisco-ban az esküvőket illetően. Hősnőnk ügyes a munkájában, de közben egyedül él, ez a megszokott filmes alaphelyzet gyors megoldást kíván, és mivel esküvőkről van szó, a legjobb lesz, ha Mary a legközelebbi vőlegénybe, Steve-be (Matthew McConaughey) szeret majd bele.

A történetnek ez a fő csavarja: Mary és Steve véletlenül találkoznak, valami miatt jól megértik egymást a régi filmek és a gumicukrok témakörében, és aztán drámai hirtelenséggel kiderül, hogy Steve tabu Mary számára, mert ő éppen a srác esküvőjét szervezi. Csak az a baj, hogy a moziban ülők közül mindenki (szó szerint, kivétel nélkül mindenki) tudja már az első húsz perc után, hogy nem mehetünk úgy haza erről a romantikus vígjátékról, hogy Lopez és McConaughey nem lesznek egymáséi. Mivel a film alkotói is tudatában voltak ennek, az alapbonyodalom felvezetése után hátradőltek, és hagyták, hogy a film menjen a maga útján.

A film rendezője, Adam Shankman eddig koreográfusként dolgozott filmekben, úgyhogy rendes párbeszédek helyett tangót és egyéb táncokat láthatunk a főszereplők előadásában. A forgatókönyvírók nem vesződtek olyan kicsinységekkel, mint hogy leírják, vajon miért is szeret egymásba ez a két ember, azontúl, hogy az utcán egymásra esnek véletlenül, és a színészek sem törték nagyon magukat, hogy kicsit érthetőbbé tegyék az egyszerű sztori lényegét. Jennifer Lopez ismét kétségeket ébresztett bennünk, vajon tényleg olyan jó színésznő-e, mint amilyennek a Mint A Kámforban tűnt, mert Maryként kevés jó pillanatot szerzett nekünk. Valamiféle huncut játékosság hiányzik a filmből, ami talán még vígjátékká is tehetné a "csak a szívedre hallgass"-gondolatmenetet, ehelyett a dolgok kiszámítottan következnek egymásból, a beszélgetések vontatottak, ráadásul nem sok feszültség vibrál Lopez és McConaughey között.

Vannak azért kellemes pillanatok is a filmben, jók például a Mary munkáját bemutató jelenetek, vagy az, ahogyan látjuk, hogy mindent az élére hajt és rendbe tesz, és jó Steve menyasszonya is, Fran, akit Bridgette Wilson játszik. Fran karaktere eléggé világos, Miss Wilson pedig tisztán és érthetően alakítja a majdnem tökéletes nőt. Fran fiatal, gyönyörű és értelmes, nem cicababás, hanem inkább nyomulós, nem munkamániás, de komolyan veszi az életét, aminek egy megfelelő állomása lenne a Steve-vel kötött házassága.

Az, hogy Fran ennyire hibátlannak van beállítva a filmben, ad egy lehetőséget a történetnek arra, hogy érdekesen bemutassa, vajon mit is tud Mary, ami miatt őt választja Steve, és nem Frant. A történet elszalasztja ezt a jó kis lehetőséget, helyette inkább némi erőszakot tesz a dolgok normális menetén, csak hogy a film végén Maryék tényleg egymás karjába dőlhessenek. Az ilyen romantikus vígjátékok elég kevéstől tudnak nagyon jók lenni, mint például a műfaj legjobbjai, az Only You vagy a Francia Csók, amelyekhez kellett egy eredeti történet, egy magávalragadó női főszereplő, és végül normális párbeszédek, vagyis hogy ne pilledjen el a néző két jelenet között.A Szeretném, Ha Szeretnél ezzel szemben csak egy csupasz vázát adja ezeknek a klasszikusoknak, ezért eléggé unalmas és erőltetett. Matthew McConaughey, az EDTV és az U 571 c. filmek sztárja fura választás Steve szerepére, mivel a 32 éves színész nem egy igazi hősszerelmes típus, és a hideg pillantásai nem tették hihetővé a filmbeli nők iránti szerelmét.

Mindezek ellenére a film a szülőföldjén, az USA-ban meglehetősen szép nézőszámokat produkált, és mivel relatíve olcsón készült a produkció (35 millió dollárból), ezért hamar be is hozta az árát. Jennifer Lopez filmről-filmre több gázsit kap, míg a Sejt-ért 4 milliót kapott, a Wedding Planner Maryjeként 9 millió dollárral lett gazdagabb.

A Szeretném, Ha Szeretnél nem az év filmje, nem humoros, nem is nagyon szórakoztató, így leginkább azoknak a mozinézőknek ajánljuk, akik odavannak Jennifer Lopezért (vagy Matthew McConaughey-ért), és bármilyen körülmények között szívesen néznék kedvencüket a mozivásznon két órán keresztül.

-lido- Kinowelt
cspv.hu
oldal: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30