cspv logo
cspv szám: 29 / 01 tartalom
keresés

hírek videók 1. videók 2. Gyorsbüfék, Gyors Nők Feri és az Édes Élet Citromfej - Avagy Vigyázz, Mert Úgy Maradsz! Múmia 2. The Mummy Returns 2001. Reszkess, Amerika Memento Sebhelyek Cecile B. Demented A Mexikói Vadkanok Hannibál Addig Jár a Korsó A Kútra ? Tabu 15 Perc Hírnév Ideglelés 2. - Blair Witch Project 2. Fejcserés Támadás

this is
cspv home
régi link, már nem működik

page number: 02 00431
PREVIOUS articleNEXT article
2000-11-30

hírekPepsi sziget 2001.

Az idei sziget kiemelkedően jól sikerült: hét nap felhőtlen bulizást kínált minden látogatójának, és a "jó zenék-jó arcok- jó hangulat" jegyében teltek a napok a Pepsi Szigeten.

A kilencedik Sziget a szervezők részéről a profizmust, a kényelmet és változatosságot, jó koncerteket és programokat, a látogatók részéről pedig kivételesen jó hozzáállást, intelligens ellazulást jelentett. Idén teljesen megváltozott a színpadok, sátrak eddigi elhelyezése, de ez csak az első pár órában jelenthetett gondot, mert később már bárki behunyt szemmel is megtalálta volna a törzshelyeit. Hiába vannak mindenkinek kedvenc helyei a Szigeten, azért leginkább a folyamatos mászkálás a jellemző, és ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy egyik koncertről a másikra igyekeznének az emberek, hanem csak úgy jönnek-mennek, összefutnak ismerősökkel (és összeismerkednek újakkal), isznak valamit, belehallgatnak a helyi zenékbe - ettől a buli-gazdagságtól lesz olyan élménydús a Sziget, mint amilyen most is volt. A mostani Sziget legjobb helye (szerintünk) a Cinetrip-Labiritmus sátor volt, ahol éjjel-nappal beindult zenéket nyomtak a dj-k, és ezüst ruhába öltözött Finlandiás-lányok permeteztek vodkát az emberek szájába, és ahol reggel 7-kor és délután 3-kor csövekből érkező zuhany alatt lehetett táncolni a tűző napsütésben. A Cinetrippel szemben helyezkedett el a New York Party Aréna, ami tavaly még Pall Mall Sátor volt, és ahol akkor még nagyon jó dj-k és zenék mentek, idén viszont semmi ilyet nem tapasztaltunk. Kevesebben táncoltak, mint tavaly, és inkább a darálás-szeletelés-és egyebek felé tolódott el a zenei stílus, úgyhogy nem lett 10 pontos a hely. Mint ahogy nem lett az a Tilos Sátor sem, ami mintha inkognitóban akart volna maradni a Szigeten, annyira nem volt jelentős a zenei szolgáltatása. Sokan a Pannon Praktikum Világzenei Nagyszínpadra esküdtek, ahol olyan hangulatos zenék mentek, mint Boban Markovic, vagy Omara Portuondo, a Buena Vista Social Club c. film énekesnőjének koncertje.

A Sziget rengeteg nagy nevet sorakoztatott fel a Nagyszínpad műsorán, ezzel együtt kétségkívül a vasárnap esti Faithless adta idén a legeslegjobb koncertet, amin majdnem 40 ezres közönség gyűlt össze, és ez a tömeg egyesével és egészében véve is végig élvezte a tökéletes zenét. A Faithless legutóbb két éve volt a Szigeten, de Maxi Jazz (az énekes) ígérete szerint két év múlva megint itt lesznek. Nagyon jó koncert volt a pénteki Bomfunk Mc's is, csak kár, hogy a szervezők -meglepő módon- du. 3-ra tették őket (Menyhárt Jenő és zenekara elé), ami miatt a srácok szenvedtek az őrült melegtől, a közönség pedig nem képviselte magát annyira nagy létszámban, mint tehette volna, ha nem pont egy munkanap kora délutánján lett volna a koncert. Ettől függetlenül a finn rap-csapat jó zenével és élénk breaktánc-mutatványokkal szórakoztatta a nézőit, és némi visszatapsolás után a Freestylers c. számukat is hallhattuk. Ha csak a Nagyszínpadra koncentráltunk, láthattunk -többek között- egy so-so Run DMC koncertet, ami annyira kimért stílusban zajlott, hogy csak keveseket tudott lázba hozni, egy visszafogott Morcheeba-t, akik jó, de kissé lelassult zenét nyomtak, egy jól sikerült Yonderboi-t, egy élvezetes Anima Sound System-et, és a hét utolsó koncertjeként egy éppen, hogy okés Placebo-t.

A Pepsi Sziget összesen 361 ezer látogatónak kínált egy hétig egyszerre teljes pörgést és nyugodt ellazulást, ahol a napfényes délutáni ücsörgések -sörözések, napozások, egyebek- ugyanolyan mulatságot jelentettek, mint az esti beindulások egy-egy színpad vagy sátor környékén. A Sziget vendégei idén kiemelkedően jó stílusú és viselkedésű közönséget alkottak, nem voltak atrocitások, keménykedések, csak kiegyensúlyozott közös bulizás, amelyben mindenféle korosztály és stílus jól megfért egymással. A biztonságiak és a rendőrök remekül elvegyültek a tömegben, és idén mintha még udvariasabbak lettek volna a látogatókkal. Az étel-és italkínálat minden éven sarkalatos pontja a Szigetnek - nos, az italfront kiütéssel győzött a kaják felett. Az alapitalnak számító sör nem volt drága (180 Ft), (bár többek szerint mintha idén még többet meg kellett volna inni ahhoz, hogy az ember ne csak a hűsítő, hanem a bódító hatását is érezze), a röviditaloknak átlagban szintén nem voltak húzós áraik (460 Ft), a műanyagpoharas koktélok persze már más kategóriát képeztek. Idén két koktélbár is jelen volt (a New York és a Ballantines- alias Cha-Cha-Cha), ami szintén figyelmes dolog volt a szervezőktől, hiszen elvileg a kínálat finomításáról, meg a csajok igényeinek figyelembevételéről van szó. Az ételügy már nem működött ennyire rendesen: mindenhol borzasztó drágán kínáltak mindenféle ennivalókat. A tavalyi gyros-parédé most kissé visszaszorult (tavaly szinte csak azt lehetett kapni, 500-ért), most a sült kolbászoké és a sült húsoké volt a pálya, megmaradtak a hot-dog/hamburger típusú ételek, viszont tényleg meglepően drága volt minden, ami ehető volt a szigeten. A 250-es főtt kukorica láttán többen dobtak hátasokat, és persze azt is többször meg kellett gondolni, hogy egy kis méretű kolbászka megér-e 550-et, vagy sem. Ötletesek voltak viszont a különféle promóciós akciók, mint például a Pöttyös Túró Rudi-é, akik egy egész szabadidőparkot is berendeztek a szigetlátogatóknak, és esténként -pizsamaosztásképp- pöttyös nacikat lőttek ki az emberek közé.

Az idei Sziget látogatottságban is überelte a korábbi Sziget Fesztiválokat: első nap 42 ezren lépték át a kapukat, ami nézőcsúcsnak számított a tavalyihoz képest, csütörtökön 50 ezren buliztak, pénteken 58 ezren, szombat pedig a 60 ezres létszám miatt megkapta a minden idők leglátogatottabb sziget-napja címet. Egyébként a "szigetesek" épp 60 ezer főben maximálták a napi látogatók számát, ennél többet embert nem tud nyugodt körülmények közt elbírni a hely.

Annyira jól sikerült a 2001-es Pepsi Sziget Fesztivál, hogy többek szerint sziget-elvonási tünetek jelentkeztek náluk a zárónap után, mások nehezen rázódtak vissza a dolgos hétköznapokba, a legtöbben pedig sziget-fotókat nézegetve idézik fel azokat a kellemes bulizós napokat, amelyeket augusztus elején a Pepsi Szigeten töltöttek...

Apad a Vészhelyzet stábja

A sikeres NBC-sorozat, az ER (Vészhelyzet) folyamatosan vesztíti el az orvos-sztárjait. George Cloony, alias Ross doktor '99-es távozása is érzékenyen érintette a női nézőket, aztán 2000-ben a bájos ápolónő, Carol Hathaway (Julianna Margulies) lépett ki, legutóbb pedig azt a hírt kaptuk, hogy Anthony Edwards is otthagyja jövőre a Dr. Mark Greene szerepkört. John Wells, a sorozat executive producere szerint Edwards már tavaly elhatározta, hogy valami mást szeretne csinálni, úgyhogy túl vannak az egyezkedő tárgyalásokon, és a jelenlegi állás szerint Edwards menni fog. Rajta kívül még a Peter Benton doktort játszó Eric La Salle is készül leadni a kulcsot, aki a színészi munkáján kívül rendez is, és nehezen tudja összeegyeztetni a kétféle elfoglaltságát. Wells miatta is aggódik, bár még nem kezdték el az egyezkedést. A növekvő orvoshiányt bepótolandó, a sorozat szerkesztői visszahívják Sherry Stringfield-et, vagyis Susan Lewis doktornőt, aki '96-ban azért lépett ki a Vészhelyzetből, mert a magánéletére kívánt koncentrálni.

Andie MacDowell férjhez megy

Andie MacDowell, a bájos arcú 43 éves színésznő a hírek szerint most készül másodszor férjhez menni. A szerencsés kiválasztott nem a Hollywood-i körökből való, hanem egy atlantai ékszerész. Rhett Hartzog szintén 43 éves, és gyerekkori barátság fűzi össze MacDowell-lel, mivel együtt jártak gimibe és főiskolára is. Andie MacDowell egy kedves és visszafogott jelenség Hollywoodban, aki éppen ezért legtöbbször romantikus filmekben, vígjátékokban szerepel, hasonló szerepkörökben. Első jelentős filmje a '89-es Szex, Hazugság, Video volt, ami egyrészt kultuszfilm lett, másrészt beindította MacDowell karrierjét. Később ő volt a Zöld Kártya c. romantikus film amerikai lánya, aki Gerard Depardieu-vel készül névházasságot kötni, a Groundhog Day (Idétlen Időkig) Ritája, Bill Murray partnereként, majd játszott a Ruby Cairo-ban, a Rosszlányok-ban, és a Négy Esküvő, Egy Temetésben is, ami végképp ismertté tette a nevét. Andie az előző férjével '86-ban, egy Gap reklám forgatása alatt ismerkedett meg, amiben mindketten modellkedtek. A Paul Qualley-vel kötött házassága '99-ig tartott, és három gyerek lett a gyümölcse. A legújabb esküvő a tervek szerint novemberben lesz, a New York-I

Ashewille-ben.

Angelina nem nyugszik

Angelina Jolie, alias Lara Croft népszerű alakja a bulvárlapoknak, mivel mindig előrukkol valamilyen érdekesnek tűnő újdonsággal a magánéletét és a személyiségét illetően: ő volt az, aki az első esküvőjén bőrnadrágban és fehér pólóban jelent meg, és a pólójára a saját vérével írta a vőlegénye (Johnny Lee Miller, színész) nevét. Aztán megtudtuk, hogy imádja a késeket, és általában tart a párnája alatt néhány darabot, tele van a teste tetoválásokkal, amelyek közül némelyik annyira titkos jelentéssel bír, hogy csak ő, illetve legújabb férje, Billy Bob Thorton (színész, rendező) ismeri az értelmét. Thortonnal tavaly házasodott össze Las Vegasban, a szokásos laza öltözékében, miután tönkretette Thorton akkori működő kapcsolatát Laura Dern (Veszett a Világ) színésznővel. Tehát Angelina körül mindig izzik a levegő, és ebben ő teljes mellbedobással részt vesz, mivel valószínűleg nem árt a népszerűségének és a karrierjének, hogy folyamatos botránykrónikák készülnek róla, és a viselt dolgairól. Ő a dögös hollywood-i lány, aki kihívó, több, mint szexi (állítólag a keményebb szexet kedveli), amellett okos, és nagyon szereti a családját - férjét, annak gyerekeit, a bátyját és a szüleit, köztük kiemelten is Jon Voight-ot, az apját. Ez az Angelina most a legújabb filmje kapcsán került ismét az újságírók kereszttüzébe, az Original Sin c. film nyomán, amelyben az Oscar-díjas színésznő ismét egy ellenálhatatlan vampot játsszik, a filmbeli partnere pedig nem más, mint Antonio Banderas. Vajon mi másról is tudósíthatnának a lapok a film befejezése után, minthogy Angelina és Banderas nemcsak a forgatás alatt, hanem azután is jól kijöttek egymással, konkrétan Angelina épp két házasságot készül tönkretenni, a sajátját és a Banderas-Melanie Griffith párosét? Az Original Sin-ről egyébként annyit lehet tudni, hogy az eredeti címe "Dancing In The Dark" volt (ugyanaz, mint a Björk-filmnek), Jolie a végzet asszonyát, Banderas pedig egy kubai ültetvényest alakít benne, és a kritikusok nem rajongtak érte. Banderas végig spanyol akcentussal beszél a filmben, és a film élvezhetőségét még az sem dobta fel, hogy a szerelmi jelenetekben a férfi főszereplő meztelen hátsója, és Jolie mellei is láthatóak voltak. Apropó, láthatóság: más híresztelések arról szólnak, hogy Jolie állítólag megígérte az apjának, hogy megáll kilenc tetkónál, ennél többet nem festett magára, mivel a filmjeiben eddig is nagy nehézségeket okozott, hogy a sminkesek láthatatlanná tudják tenni a színésznő tetoválásait. Jolie felhívta az apját, hogy megkérje, játsszon vele együtt a Tomb Raider-ben, és a következőket mondta: "Itt Angie. Nem téves hívás. Nincs több tetoválás. Nem vagyok terhes."

Jennifer Aniston és a feltételezett babája

A Jóbarátok Rachel-ének minden lépését nyomon követi a sajtó, mióta tavaly nyáron Malibuban -a nyilvánosság teljes kizárásával- férjhez ment Brad Pitt-hez, a 37 éves szupersztárhoz. A pár mindent megtesz azért, hogy a felfokozott érdeklődés mellett is normális keretekben élhessék az életüket, de ez nem megy könnyen, figyelembe véve, hogy most az a kérdés izgatja a bulvárlapok közönségét, vajon tényleg terhes-e Jennifer Aniston, vagy sem. A sztárok sajtószóvivői egyhangúan tagadják, hogy szó lenne terhességről, a lapok viszont Pitt elejtett megjegyzéseiből kombinálnak, emellett számolnak a pár nyilvánosság előli elzárkózásával, tehát abból kiindulva, hogy úgyis ők lennének az utolsók, akik értesülnének szuperpár leendő gyermekáldásáról, elébe mennek a dolgoknak, és egymással versenyezve sorra állítják, hogy szerintük igenis terhes Rachel.

Pitt a napokban azt nyilatkozta a Sunday Expressz-nek, hogy " a tervezés folyamatban van, tárgyalások folynak róla, és hajlok arra, hogy egy sikeres végkifejletet jósoljak..." A színész januárban még kicsit visszafogottabban beszélt, amikor az apaságról kérdezték: "Egy kicsit még mindig önző vagyok, biztos vagyok benne, hogy valahogy el fogom szúrni..."

(xx)
cspv.hu
oldal: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20