cspv logo
cspv szám: 29 / 01 tartalom
keresés

hírek videók 1. videók 2. Gyorsbüfék, Gyors Nők Feri és az Édes Élet Citromfej - Avagy Vigyázz, Mert Úgy Maradsz! Múmia 2. The Mummy Returns 2001. Reszkess, Amerika Memento Sebhelyek Cecile B. Demented A Mexikói Vadkanok Hannibál Addig Jár a Korsó A Kútra ? Tabu 15 Perc Hírnév Ideglelés 2. - Blair Witch Project 2. Fejcserés Támadás

this is
cspv home
régi link, már nem működik

page number: 09 00438
film info
PREVIOUS articleNEXT article
2000-11-30

Reszkess, Amerika!

Visiteurs En Amerique , Les 2001.
A nyári melegben aktivizálódnak a könnyed vígjátékok, ennek köszönhetően napokon belül a mozikban lesz a Jöttünk, Láttunk, Visszamennénk...(The Visitors) c. francia-amerikai vígjáték-sorozat harmadik darabja, ezúttal Reszkess, Amerika címmel.


Jean Reno ismét egy középkori lovag, aki a szolgájával, Andre-val (Christian Clavier) szokás szerint egy időutazásban vesz részt, időben a jövőbe (2000), térben pedig az USA-ba utaznak.

A Jöttünk, Láttunk, Visszamennénk-daraboknak speciális humoruk van, mindegyik arról szól, hogy a Jean Reno-féle nemes lovag a megszokott, középkori életstílusát akarja folytatni a jelenben is, és miközben valami küldetést kell elvégeznie a XX-ik században, ezalatt meggyűlik a baja a technikai újdonságokkal, a mai emberekkel, az utódai ellenségeivel, és mindehhez még hozzáadódik a szolgája bárdolatlan viselkedése, ami mindegyik korban rosszul veszi ki magát.A Reszkess, Amerikában Thibault lovagnak hívják Jean Reno-t (az előző két részben Godefroy de Montmirail néven futott), akinek az esküvőjét egy boszorkány mágiája hiúsítja meg, és ezek után egy angol varázsló (Malcolm McDowell) segítségével megpróbál visszamenni kicsit a múltba, hogy helyrerakja a dolgokat. A közeli múlt helyett a távoli jövőbe kerül, és mint az eddigi részekben mindig, most is veletart Andre, a bugyuta szolga, akinek a XX-ik századbeli idétlenkedései a film legtöbb poénját adják.Thibault-ék Chicagoban kötnek ki, és hamar belebotlanak egy családi sarjba egy gyönyörű lány személyében, akit a filmben Julia Malfete-nek, az életben pedig Christina Applegate-nek hívnak. Christina Applegate személye nagyon feldobja a filmet, mert megnyerően és humorosan tudja eljátszani mind Rosalind-ot, a lovag középkori jegyesét, mind Juliát, a mai fiatal örökösnőt, amellett egy olyan jó stílust kevert ki magának a filmben, ami leginkább a Jóbarátok Rachelének - vagyis Jennifer Anistonnak- a modorára emlékeztető, tehát abszolút vicces és finom. A 30 éves színésznőt eddig leginkább vígjátékokban láthattuk (Támad A Mars, Mafia!), de ő volt Kelly Bundy, a Rém Rendes Család c. sorozat tinilánya is.

Christinának köszönhetően Julia Malfete lesz a Jöttünk, Láttunk...-sorozat eddigi legjobban sikerült női főkaraktere, lekörözve az első rész Valérie Lemercier-jét, a második rész Muriel Robin-ját, akik mindketten Beatrice, illetve Frenegonde kettős szerepét játszották.

A film sztorija nem sokban különbözik az előző részek történetétől, ami nem is baj, mert amellett a humorok, gegek, poénok, vicces jelenetek nem tűnnek ismétléseknek, tényleg sokat lehet nevetni rajtuk, függetlenül attól, hogy láttuk-e már az előző két részt, vagy sem. Jean Reno Thibault-ként is tökéletes, jól áll neki a lovagias-udvarias attitűd, és már vígjátéki szerepek tucatjaiban bebizonyította (Francia Csók, Jaguár, stb...), hogy nagy kár lenne őt mindig csak keveset beszélő akcióhősként látnunk, mert nagyon jó érzéke van a humoros karakterekhez is. Az Andrét játszó Christian Clavier nem csupán főszereplője a filmnek, hanem ő volt mindhárom rész forgatókönyvének társírója is, plusz az utóbbi két részben producerként is közreműködött.

Clavier népszerű színész Franciaországban, ismert egész Európában, mi legutóbb az Asterix és Obelix c. képregény-feldolgozásban láthattuk, konkrétan Abelix szerepében. Van még két női mellékszereplő a filmben, akik ismerősek lehetnek a nézőknek: az egyik Andre barátnője, Angelique, akit egy Tara Reid nevű, 26 éves színésznő alakít, az Amerikai Pite, a Rémségek Könyve, a Kegyetlen Játékok, és egyéb tinifilmek szereplője. A másik lány Amber, Julia boyfriendjének a szeretője, akit a gyönyörű Bridgette Wilson játszik, az örökös "szőke szépség-karakter", aki legutóbb a Szeretném, ha Szeretnél c. romantikus (rosszul sikerült) vígjátékban láthattunk, szintén "az ellenállhatatlan szöszi"-szerepében. Miss Wilson kicsi szerepet kapott filmünkben, de abban jó volt, és csak drukkolhatunk neki, hogy valaha valami más is eszébe jusson egy producernek róla, mint a csábító tünemény-skatulya. Egyébként a stáblista arról tudósított minket, hogy nemrég összeházasodott Pete Sampras teniszbajnokkal (tavaly szeptember óta jártak együtt), mivel a neve Bridgette Wilson-Sampras-ként jelent meg a filmvásznon.A Reszkess, Amerika egy kellemesen szórakoztató vígjáték, mulatságos jelenetekkel és jól megformált karakterekkel, a Jöttünk, Láttunk, Visszamennénk-sorozat legjobb darabjaként pedig egy garantáltan felhőtlen mozi-kikapcsolódást kínál a nézőinek.

-rüszü- Best Hollywood
-lid-

cspv.hu
oldal: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20