Itt az év vége,  az  AIR éve volt.

Elõttünk 1999, / Prince éve lehetett volna, de most már nem tudom ilyen egyszerüen leirni a nevét.) Az év, amely kétségekkel teli, és minden bizonnyal sok csodálatos hanghordo- zóval lep majd meg minket. Tehát felejtkezzünk meg '98 nagy neveirõl,-Massive Attack, Fatboy Slim, Lo-Fi Allstars, Manic Street  Preachers, Beastie Boys, Madonna, Rem, Unkle, Robbie Williams ? 
És tekintsünk elõre!
 
Itt van mindenekelõtt  : BECK

Jó idõben , a karácsonyi hype közepén hozta ki a Mutations cimû albumát, amit két hét alatt rögzítettek. Vérbeli folk-rock lemez, akinek bejött a Loser elõtti ostoba Demo idõszak (One foot in the grave) vagy a Jack-Ass az Odelay albumról, az zabálni fogja. Na, nem mint a cukrot, hanem, mint a Beck-et. Azt a kis mutánst.
 
THE ORB

Ködfelhõt boríthat tudatunkra ezenkivül az Orb, csodálatos Dub-Dub dupla válogatásával. 
(Uf Off-Best of the  Orb). Dr.Alex Paterson, Trash, Andy Hughes, és még sok angol fiatal gonosztevõ és tette ki az ORB legénységét- még a KLF egyik tagja is benne volt.
Basszusokkal, na meg minden jóval szórakoztatják a révülni vágyókat. 
A mai divatos tánczenei torzulatokat csak akkor érthetjük meg, ha az alapokkal is ugyanilyen szinten megismerkedünk. Az ORB mindenképp nagyon egyedi zenekar, de mégis meghatározója az Ambient-nek, a Techno-nak,és a Dub-nak.Találhatunk a válogatáson egy Jean Michel Jarre "Oxigene"címû számára irt "Toxigene" nótát, amit Jarre mester meghallgatott, de nem engedett "Oxigene Rexix" néven kiadni, -mondván : egy közös hang sincs a két számban, nem is hasonlitanak. Na, ennyit az ORB-ról!

 


 
 
 
BLUR

Remélhetõleg hamarosan maxi jelenik meg a BLUR zenekartól, "Tender is the night" cimen, ami új, még címnélküli nagylemezük elõfutára. A szám boldog, állitólag- így én is az vagyok.
 
SFA

A Creations Records karácsonyi Oasis hányadék Masterplan-e mellett azért valami hallgathatót is kiadott:Super furry animals : Out Spaced. 
 
LEFTFIELD

1995-ben jelent meg Leftism cimû lemezük, amivel egy csapásra mindenki róluk beszélt, tömegek álltak át a Dance oldalra, ahol azóta ácsorgunk és várjuk az új Leftfield lemezt, mert lesz ez, most már biztos."Afrika Shox" cimen el is készült egy video, ami nagyon durva csonkolós klip, kézlevágásos. Durva.
  

PROPELLERHEADS
Hosszabb betegeskedés után ismét aktiv a brit csodaduó, a Propellerheads. "Crash" cimû nótûjuk már üvölt a rendesebb angol rádiókból,új rövid lemezük pedig február 8-án jön ki "The extended play ep" cimmel, a Wall of Sound-tól.
U 2
Ismét Brian Eno lesz a producere a U 2 l999-es lemezének, ami a gitáros The Edge szerint vidám album lesz. 
PEARL  JAM
Végre egy album, ahol tényleg jó koncert anyagot hall az ember, ami nem zörög. Plusz, végre új korszakot él a Pearl Jam, újra kreativak.A "live on two legs" az elsõ hivatalos PJ koncertlemez -l új számmal.
RADIOHEAD
November 3O-án jelent meg a "Metting people is easy" cimû film a Radihead zenekar turnéiról,(Barcelona, New York, Tokyo )és a szinfalak mögötti marhaságaikról. Közben egy pali Londonban darabot írt a Radiohead zenéjébõl és mondanivalójából(mi van?)
                                                              Balázs Bence
oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12