Plázaláz

Nehéz lenne manapság olyan fiatalt találni Budapesten vagy környékén, aki ne keresné fel legalább havi egy alkalommal a gombamód szaporodó monumentális áruház-komplexumok egyikét. Ez a tény nem azt kívánja alátámasztani, hogy az új generáció milyen fokozott módon vesz ki részét a családi bevásárlások nehézségeibõl. Épp ellenkezõleg. A bevásárlóközpontba a legritkább esetben megy az ember bevásárlás céljából.
  Akkor hát mit is lehet egy ilyen helyen csinálni, és mi az , ami ennyi embert idevonz, a legszegényebbektõl a leggazdagabbakig?
Természetesen a szórakozás. A tehetõsebb családból származó csemeték számára  ez már a parkolóházban elkezdõdik, hiszen kevés olyan hely van a városban, ahol ennyi ember szeme láttára lehet lefüstölni apuci lízingelt kocsijáról a gumit.
 A vásárlótérbe való belépéskor azonban már valóságos vallásos áhítat lesz úrrá az idelátogatón. Bár közhely, de valóban úgy érezzük, mintha egy másik világba csöppentünk volna. Csillogó boltok kínálják számunkra a nem éppen olcsó, de garantáltan nagyon márkás ruhanemûket, amelyeket egy magára valamit is adó, szupermarketbe járó feltétlenül be is szerez. Ugyanis a fiúk itt mind a leg machó-sabb arcukat kell, hogy mutassák, mivel itt találhatók  meg a legszebb lányok, akik többnyire szõkék, szoláriumbarnák és fáradságos munkával kordában tartott ,kívánatos idomaik majd szétfeszítik a nyáriasra szabott" egyenruhát", amelynek viselését az évszaktól független, állandó klíma teszi lehetõvé.
A tapasztaltabbak bámészkodás helyett -biztos, ami biztos, a bejárattól azonnal a mozipénztárak felé veszik az irányt, ahol megválthatják a jegyüket valamelyik kellõképpen megreklámozott  hollywoodi filmre. 


 

info
Ellentétben a hagyományos filmszínházakkal, itt ugyanis többnyire csak a mozi  látogatása a fontos, nem pedig egy konkrét film megtekintése. Ebbõl következik,  hogy legtöbben a sorbanállás unalmas pillanatait használják annak eldöntésére, mit is nézzenek meg valójában.
Ha már kezünkben a jegy - és a parkolócédulát sem felejtettük el lepecsételtetni,- itt az ideje, hogy az otthoni ebédünket valamelyik gyorsétterem nem túl tápláló termékével egészítsük ki. Majd egy cappuccinó egy kávéházban, hiszen még elõttünk az egész este ,( ráadásul a csajokat is nyugodtabban lehet innen nézni), és már indulhatunk is a játékterembe, ahol mindenki megtalálhatja azt a szuper automatát, amely társaságában eltölthet egy kellemes fél órát, no meg a havi fizetését  is ott hagyhatja. Csak arra kell vigyáznunk, hogy még maradjon idõnk a mozizáshoz elengedhetetlenül szükséges élelmiszerek beszerzésére ( min. 5 dl cola, egy vödör popcorn ) és máris belemerülhetünk a süppedõs fotelbe és a világszínvonalú hangtechnika által nyújtott élvezetekbe. Ha tetszett a film és a végén még a vécére is idõben el tudtunk jutni, autónkba beszállva jólesõ érzéssel gondolhatunk vissza erre a napra is. Hiszen mindenhol jó, de itt mindig! 
-tivi-                                    info

oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12