+ Mya
Watch the Swatch! 

"Baby, akkor @465-kor a szokott helyen. Ne késs!" 1998. október 23-án a Swatch új idõszámítást dobott be a köztudatba: a hálózati használatra kialakított globális Internet-idõt.
A 24 órás napot 1000 "beat"-re osztották (jele: @), vagyis 1 beat = 1 perc 26, 4 mp.
Az Internet-nap éjféltõl éjfélig tart (@000), délben pedig @500 van.
Az köztudott, hogy eddig az idõzónákat a London melletti Greenwich-hez képest értelmezték, ez volt a kezdõ, nullás délkör. Az Internet-idõben nincsenek idõzónák, ugyanannyi az idõ mindenhol, a viszonyítási pont pedig az egyetlen kijelölt délkör, amit- mily meglepõ! - a svájci Biel nevû városkába helyezték, ott is pont a Swatch székháza homlokzatára. A greenwich-i idõ helyett ezentúl  a Biel Mean Time (BMT) lenne az alapja a (hálózati) idõszámításnak.
Tehát amikor Biel-ben éjfelet ütnek az órák, az Internet-idõt használók órái világszerte @000-t mutatnak, amikor pedig delet harangoznak, és Grätchen elindul a Milka tehenet megetetni, Alaszkától a Tûzföldig @500-at villognak a képernyõk. 
Célja és legfõbb elõnye a rendszernek, hogy az idõzónák ezentúl nem okoznak kavarodást az idõpont-egyeztetéseknél, megszüntetik a földrajzi határokat. Legalább is ezt mondják a kitalálói. Ugyanakkor a naptárt nem érinti a univerzális idõ-projekt, és szembekerülünk azzal a problémával, hogy pl. ma @215-kor Budapesten 1999. Január 22-e 05 óra 09 perc van (kb.), New Yorkban viszont 23 óra 09 perc, de még csak 1999. Január 21-e. 
  A Swatch site-járól egyébként letölthetõ a program, ami a földrajzi elhelyezkedés és a helyi idõ alapján megadja az Internet-idõ értéket.
  Akik igazán adnak magukra, hamarosan úgyis Internet-idõben számolnak majd, és a világidõs kvarcóra helyett a mobilba épített @idõ lesz a pálya, úgyhogy újdonságokra fogékony webmester barátaink részére ne habozzunk mielõbb megrendelni ugyanitt a ’99 Tavaszi Kollekció újdonságait, a "Webmaster" "Net-Time" és "Netsurfer" karóra-modelleket, amik az óidõ mellett a kukacidõt is feltüntetik.
 


-Engra Wing-

Maya, Meja, Mya
Három lány villog a képernyõinken, hasonló néven, hogy jól összezavarjanak mindenkit. 
Meja a tudatos skandináv csak, aki az "it’s all ‘bout the money" c. számmal talál Meja - az It's all 'bout the money -banmeg minket, ami valószínûleg a legostobább dalszövegek egyike, amit valaha írtak. 
Maya, illetve õ és a Temperer már komolyabb mûfaj, kicsit plasztik, kicsit egyszerû gépi hangzás, de abszolút vicces, és abszolút pop, különösen az "if you buy this record your life will be better", maga a szám címe is több, mint poénos. A klip is nagyon kedves és vidám, lepattant hetvenes évek, Maya egyrészt ezüst ruhában csinálja a flippeket, mindent megtesz, hogy szórakozzunk, másreszt nagyon szolid fekete csajként mászkál az utcán. De a korábbi számuk sokkal de sokkal jobb, a "feel it". Ez egy határozottan vad szám, arról szól, hogy mi az, hogy valaki csak egy éjszakára akarta õt, és akkor annyi, és lekopunk vissza a fix csajunkhoz, és az a refrén, hogy kíváncsi vagyok hogy fog kinézni (a fix csaj) ha rázuhant egy kémény. Vehetjük ezt boszorkányos fenyegetésnek is. 
És végül, kedvencünk a 18 éves Mya! Õt mindenki jól ismeri a Bullworth c. film klipjébõl, "Ghetto superstar, that’s what you are". Õ az az életvidám kiscsaj. Elsõ saját albumának a címe "It’s all about me", ejnye, Meja, nem szép dolog koppintani! Láthatjuk Silkk the Shocker "movin’ on" c. klipjében, és a Blackstreet-tel együtt egy Mace & Blink Blink videóban is láthatjuk, "take me there" címmel". Pörgõs élete lehet. 
 Mya Harrison olasz/fekete lány, a (mama olasz, a papa fekete), 18 éves, Washington DC-ben született, most Baltimorban él, Marylanden. Zenét szerez, hegedül, ruhákat tervez, énekel, táncol, és koreografál, és mindegyiket profin csinálja. 
Jelenleg dobolni tanul. Tánctanulmányait a Harlemi Tánc Színházban folytatta, és szóló-elõadása volt a Kennedy központban, ami nagyon komoly hely.  Érdekes módon, a papája R&B énekes, de Mya "már" 14 éves volt, amikor felfedezte, hogy a lánya tud énekelni.
Mya Harrison, Featuring a Take me there c. számbanJoggal nevezhetõ csoda-gyereknek. Ráadásul, elég jól ki is aknázta tehetségét, például már most nagyon komoly listát tudhat maga mögött, komoly felnõtt zenészekbõl, akikkel együtt dolgozott. Idén januárban újabb klipet forgatott Silkk the Shoccker-rel, és már forog a film, amiben õ is fog szerepelni, "In too deep" a munkacíme. Hogy rövidek legyünk:  Mya nagyon spéci lány. 
-bob-oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16