No Scrubs - No "moszat"
- Tágítsd a horizontom!

A TLC , hasonlóan a Destitny’s Child c. szintén fekete lányzenekarhoz kicsit beújított. 
Úgy döntöttek, elég a "Don’t go chasing waterfalls" aranyos stílusából, most már, azon felül, hogy zenékkel szórakoztatnak minek, ők azok, akik megmondják, hogy mi van. Amíg a Destiny’s Child rendes pszicho-dráma tanfolyamot tart klipjeivel, (folyton kielemeznek kritikus élet-helyzeteket, hogy például hogyan kell visszavágni a pasiknak, stb.), addig a TLC azt deklarálja, hogy "No Scrubs", vagyis nem akarnak olyan pasikat, akiket vegetációnak lehet becézni, és akikre az jellemző, hogy "nem tudják tágítani a lányok horizontját", értsd, nem tudják őket valahova elvinni, sőt, átv. is, valamilyen fajta előrejutást biztosítani nekik. A No Scrubs egész egyszerűen azt mondja, hogy kopjanak le róluk az ilyen csávók, a "moszatok".
Első látásra nem is hangzik rosszul. A feminizmus pár évtizedes történelme után végre eljutottunk abba a fázisba, ahol a csajok nemcsak hogy nem függenek a férfiaktól, de még jól le is koptatják őket. A "scrub" mint ige azt jelenti, levakarni, lesúrolni, stb, mint főnév pedig kicsi vegetációt jelent, például egy algafoltot. 
Szóval, srub-ok, kopás! A TLC, és az ő rajongó táboruk nem akar titeket. 
Szinte látjuk is, ahogy egy tini-partin egy srác megszólít egy csajt, a csaj pedig leporolja a vállát, és azt mondja, "no scrubs", a srác pedig elkullog. 

A scrub-ok nyilvánvalóan rosszul járnak ezen az üzleten, de továbbra is kérdés marad, hogy vajon a TLC, és az őket követő csajok mit és mennyit nyernek?
Képzeljünk el egy ideális helyzetet, az iménti scrub-koptatás után megjelenik egy másik csávó, aki ránézésre sem scrub, a TLC-s csaj erre vidám beszélgetésbe kezd vele, és máris érzi, hogy tágul a horizontja. A Csávó megkérdi tőle, hogy nem akar-e az MTV-ben műsorvezető lenni, meg a jövő héten együtt ebédelni vele, bármikor jó, csak kedden nem, mert akkor Clinton unokaöccsével golfozik. A TLC-s lány csak úgy szórja a szájából az igeneket, és amikor a srác odamegy a pulthoz rendelni, a lány villámgyors felvillanyozott suttogásba kezd a barátnőjével. Megbeszélik, ki kivel van, és hogy mennyire sokat fog ez a srác tágítani az illető szerencsés nyertes horizontján. 
És akkor eljön a szerda, az ebéd napja, jót beszélgetnek, és csütörtökre már szerelmesek is egymásba. 
 
Pázmándy Nikoletta - címlapfotónk
Pénteken késő este a srác felhívja, közli, hogy itt pörgeti a motort a csaj háza előtt, a csaj megkérdi, nem jön-e fel, a srác közli, hogy szívesebben autózna vele egyet.  Autózás közben elmondja, hogy elég rossz napja volt, kicsit összeveszett az üzlettársaival, (kvázi a csaj egy darabig jobb, ha nem is kérdez a melóról), és úgy érezte, hogy csak vele tudja megbeszélni a dolgokat, meg egyébként is hiányzott neki. A lány annyit mond, hogy személy szerint örül, hogy a fiú felhívta őt. 
Ekkor éles kanyar következik, mármint az autóval, közmegegyezés alapján úgy döntenek, hogy ma már mégsem tágítják a horizontot, nem mennek el valami nagyon vad és látványos (és költséges) szórakozóhelyre, hanem inkább felugranak a sráchoz egy csöndes esti borozásra, van egy üveg nagyon drága bora, amihez képest a Don Perignon pezsi egy olcsó árú, és ezt arra tartogatta, amikor valaki olyannal találkozik, szóval szex következik. Reggel a lány bedobja a kulcsot a postaládába, és várja, hogy a srác majd hívja. Fogja is hívni, de találkozni csak kb. öt nap múlva fognak, és még néhányszor, meg egyik hétvégén elmennek valahova. Aztán, kb. három hét múlva a srác időt kér, mert neki ez így túl gyors, és a többi, és a többi. Kérdés, hogy mennyit tágult az illető TLC stílusú csaj horizontja? Milyen komoly helyekre jutott el, stb? 
A bukta szinte nyilvánvaló, és a TLC-s csaj tanul is belőle, a scrub definícióba innentől beleveszi azt is, hogy ha egy csávó nem úgy közelít hozzá egyből, mint aki feleségül akarja venni. És akkor, másfél év múlva, ha minden szerencsésen alakul, no-scrub barátnőnk szépen férjhez megy, számolgatja a pénzt, amit a férje keres, és számolgatja a gyerkőcöket, (ami bizonyára még a legjobb dolog az egészben). Mi pedig csak reménykedhetünk, hogy évek múlva a férj nem fogja megcsalni, vagy ha igen, akkor sem fogja az a házasság végét jelenteni. A feminizmus kicsit ellentétes ezzel a történettel, és fura, hogy pont egy csajzenekar mond ilyeneket, amikor a csajzenekarok automatikusan a feminizmust reprezentálják. És azt sem gondolhatjuk komolyan, hogy létezik olyan csávó, aki a TLC tagok horizontját kicsit is tudná még tágítani, hiszen mindent elértek, amit csak lehet. A képlet azonban mindezek ellenére elég egyszerű, a TLC nyilván közönséget váltott, most már nemcsak a fekete tinilányok, és zenekedvelők táborát, hanem az összes fekete tinédzser, sőt, az összes olyan tinédzser a körzetükbe tartozik, aki hajlamos egy ilyen no-scrub jelenetre. A videó-klip készítése során a kosztüm részleg a telitalpú cipőkkel tette még egyértelműbbé, hogy kikről van szó. A számuk az ilyen fiataloknak nyilvánvalóan nem csekély az államokban, vagyis a TLC az, aki tágított a saját horizontján, megcélzott közönségén. Azt mondjuk sejteni lehet, hogy csak töredékük jár vagy fog járni egyetemre. 
-zé-
 

oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13