Ron Livingstone és a cég portálja
Ron és Jennifer
Ron és Jennie
itt is ugyanők
Hivatali Patkányok (1999)

Nagyon jó címe van, és nagyon mulatságos film. Humoros szatíra a hivatali életről.
Adva van egy figura, Peter, (Ron Livingstone), aki nagyon unja a melót, de tényleg. Egy jókora irodaházban dolgozik, programozó, és a Y2K átálláson szorgoskodik. 
Egy borzasztó hétfővel kezdődik a film, mindenki utálja, hogy "be kell menni" melózni, különösen Peter. Minden másodperc egy külön pokol neki, és végül, mint a "német márka" c. Holsten filmben, elkezdenek kiszivárogni a szomszédos bárba. Összesen hárman, ők így a haverok. Kávéznak, és megtudjuk, hogy Peter-nek nagyon bejön a pincércsaj, Joanna (Jennifer Aniston), de a többiek kérdésére, hogy akkor miért nem megy oda hozzá, és hívja el valahova, azt feleli, nem lehet csak úgy randit kérni egy pincérnőtől. Ekkor már tisztán látszik, hogy az az ember, aki szerint a pohár félig üres. Jár terápiára is, a barátnőjével közösen, aki szerint ez segíthet, és aki Peter szerint folyamatosan megcsalja őt. Peter-nek ezt a véleményét osztja még a szomszéd csávó is, aki nagyon vicces fej, illetve viccesen működik, Peter és az ő lakása között olyan véknyak a falak, hogy simán átdumálhatnak egymáshoz, ami ellen Peter természetesen tiltakozik, mindig mondja is neki, hogy legalább tettessék, hogy nem hallják egymást tökéletesen. Szóval adott egy ilyen stresszes állapot, de az esti terápia furán alakul, a hipnotizőr terapeuta, mielőtt felébreszthetné Peter-t kap egy kis szívrohamot, és meghal. Peter úgy marad, és megváltoznak a dolgok. Teljesen el van lazulva, egy-két napig be sem megy melózni. Ezekkel az alapokkalindul a film.


A cselekmény aztán szépen csörgedezik , a részletek pedig igazán élvezetesek. Peter ellazultsága valóságos csoda-feygverként hat a hivatali környezetben. Minél kevésbé érdekli a dolog, annál feljebb kerül a hivatali vezetésben, de a film hálistennek nem erről szól.

A filmnek mindenesetreJennifer Aniston van pár olyan jelenete, emiket nehéz elfelejteni, az egyikben, miután megbeszélték hárman a srácok, hogy miként lopnak el egy csomó pénzt egy komputer-vírus segítségével, megígérik, hogy lakatot tesznek a szájukra. A szomszéd lakó a vékeony falak mögül bíztatólag átszól, hogy ő is hallgat, mint a sír.
A másik kedvenc jelenet az, amikor lekopnak a munkahelyről, és ajándékként magukkal viszik a fénymásolót, amely folytonberagadt és megkeserítette a mindennapjaikat. Most egy base-ball ütővel jól ellátják e baját. nagyon vicces.
Feltétlenül vicces a főnököt alakító Gary Cole összes vásznon töltött pillanata.Minden egyes mondata úgy kezdődik, hogy "miért nem fogod magad és ..". Peter-nek még a rémálmában is ő jön elő. Végül, és nem utolsó sorban nagyon vicces a film végkimenetele is. Egsézében egy nagyon üdítő, őszinte humorú fiatalos fim.
Úgy tűnik,
Mike Judge rendezőnek komoly oka volt, hogy megcsinálkja ezt a filmet. Először is maga játszotta el maga játszotta el az étterem tulajának a szerepét, a legrosszfejebb főnököt, aki folyton szegény Jennifer Anistont cseszegette. Másrészt 8 évvel korábban már csinált egy kisanimációs filmet, szintén Office Space címmel, és most ehhez a címhez tért vissza. Mindennek a tetejébe, a forgatás a Texas-beli Austinban, az ő saját városkájában zajlott. Az üdítő végeredményből ítélve, kellemes forgatás lehetett.

-bob-

 

INTERCOM

oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13