I still know what you did last summer..
Utáljuk a horror filmeket, de éredekel minket a rejtély.  Rejtélyes például, hogy amikor az ember 18 éves, mennyi mindent kipróbál. Általában úgy lehet gondolni  erre a pár évre, 18 körül, mint amikor a legtöbb jó dolog történik velünk. Pedig talán csak azért van így, mert ha ezerszer annyi dolgot "próbálsz ki", ezerszer annyi lesz közte a jó. És az is igaz, hogy az összes merész lépés hátterében az a tudat lebeg, hogy "úgyis túlélem". Kívülről nézve, nem az hogy józan fejjel, de kicsit hűvösebb tekintettel felmérve a dolgokat, látszik, hogy ez a túlélés nem is annyira garantált. Sőt, hűvösebben nézve, a 18-körüli emberek, az un, fiatalok a népességnek azt a rétegét alkotják, akiket úgy hívnak, hogy "a free jack-ek" (szabad prédák). 
Az ipar, és például a szórakoztató ipar, a show-biznisz (pozitív), de ugyanígy az alvilág sötét erői (negatív), vagy a kábítószerek (-), vagy a tehetség-kutató versenyek(?), vagy a jobbnál jobb csajok (+), vagy az aranyosabbnál aranyosabb srácok(+), vagy a rosszabbnál rosszabb döntések (-),  egyformán vadásznak a free jack-ekre. Hiszen ebben a korban hiába tudod, hogy nem jó, amit csinálsz, úgyis megteszed, gondolva, hogy úgyis túléled, meg hogy legalább történik valami. 
Pontosan ezen alapul a Tudom mit csináltál tavaly nyáron, és a mostani, "Még mindig tudom" is. Tudod, hogy a film után egy turmix vagy valami mellett a többiekkel együtt fogod lehúzni, hogy milyen béna kis horror-film volt, de szeretnél már ott lenni azon a helyen, és belekortyolni abba a turmixba. A film alkotói nem tinédzserek, és hajszálpontosan ki tudják számítani a viselkedésedet, a szociológia és gráfia összes eszközével, meg minden, és direkt olyanra csinálták meg a filmet, hogy te megvedd a jegyet, és azt se felejtsd el, hogy őket kábé idáig érdekli a dolog. Mégis, jól teszed, ha megnézed ezt a filmet, hiszen ezt garantáltan túléled, és esetleg, tanulva az esetből, hogy milyen az, amikor az ösztöneid ellenére megteszel valamit, az élet marhasok csábító csapdájával szemben immunitást szerezhetsz. 
Jennifer kicsit bekattant
A filmet nagyon kevesen élik túl a film szereplői közül. Ugyanakkor nagyon jók a színészek különösen a csajok, Brandy, és Jennifer Love Hewitt tökéletesek.  És a film egyik első zenéje az Eden című szám, a Hooverphonic -tól szintén nagyon jó.
kép a HOOVERPHONIC klipbőlA film láthatóan direkt a fiatal lányok rétegének van kitalálva, de ez nem azt jelenti, hogy kímélik a néző idegeit.
Azért lány-film, mert az első lépést, hogy "Nem nézzük meg a Still know what you did-et?" a lányok teszik meg. 

 

A film legszebb része, itt van az EDEN c. szám is
Lányoknak kitalált horror, szoliban
A film alatt a fiúk is ugyanúgy halálra rémülnek, bezuhannak a széksorok közé, meg minden, utána persze azt mondják, hogy kevés volt, de érdemes közben megnézni az arcukat (mármint ha jut rá idő). 
Mindenkivel előfordul, hogy megijed, esetleg megrémül egy pillanatra, sötétben hirtelen felbukkan valaki, vagy valami, stb. Aztán kiderül, hogy vaklárma volt, és ha megkérdeznék, hogy tulajdonképpen mitől féltél, mire gondoltál, mi fog történni, nem tudsz mit válaszolni. Nos, ebben a filmben az ijedség után mindig szépen megmutatják, mi az, amire ilyenkor gondolni lehet. 
Nem bonyolítják sokat a dolgot, egy az egyben kölcsönvették a legklasszikusabb horror-film kampókezűjét, John Carpenter filmjéből, amit (sznobságból) szokás komoly filmként emlegetni. Egyszerűen egy régi horror, de félelmetes, viszont az még kábé 19 és 45 közötti rétegnek volt kitalálva, ez pedig "csak neked szól", 18 és 24 között (becslésünk szerint). (Szóval olyan lányoknak, és fiúknak, akik nagyon szerelmes stílusban járnak együtt). 
Mi azt mondjuk, jó szórakozást, de gondolj utána arra, hogy az, hogy megnézted, azt jelenti, hogy életed free-jack korszakát éled, és hogy ezt (az életben) nagyon sokan kihasználhatják, mert rád van írva, nyilvánvaló, hogy az vagy, free-jack. Ja, és gondolj arra is, hogy nem igaz, hogy bármilyen rossz döntést simán túl lehet élni. 
PS: A film második része nem jöhetett volna létre, ha Jennifer Love Hewitt alapos munkát végez az első részben. Most, hogy láttuk a másodikat, valami azt súgja nekünk, hogy lesz harmadik rész is, de azt majd a következő év következő free-jack generációja... 
-xy-oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17