Star Trek

A Star Trek speckó film, abszolút megosztja a közönséget, olyanokra, akik ismerik kívülről az összes szereplő nevét, mert folyamatosan a tévé előtt ülnek, amikor megy, és olyanokra, akik gyakorlatilag kívülről nézik, és semmi közük a dologhoz, azon kívül, hogy jegyet váltottak a filmre. Szerencsére, ez a film mint kiderült, teljesen normális. Nem kell hozzá plusz info, meg ilyenek, működik, és nagyon kellemes. 
Az első pár percben fel sem tűnik, hogy sci-firől van szó, teljesen emberi környezet, lehetne  bárhol, amit mint az elképzelhető legjobb húzást üdvözölhetünk. Csak úgy elkezdődik, totál paradicsomi vidéket látunk. Aztán feltűnik egy arc, meg három másik, akik üldözik őt, és ekkor venni észre, hogy ezek a paradicsomi városka emberei számára láthatatlanok. Remek kis hajsza veszi kezdetét, az egyik android mgvadult, és el akarják kapni. Törnek zúznak, cuccokat borítgatnak fel, ahogy kell, a paradicsomi emberkék pedig csak néznek, hogy mi van. 
Csodás terepen folyik a harc - kár, hogy a valóságban nem lehet odamenni ..
Aztán a megvadult android (emberként funkcionáló mesterséges szerkezet) letépi magáról a láthatatlanságot biztosító maszkot, és ekkor lesz csak igazán nagy az ámulat. De máris tovább megy, és néhány lövéssel felszakítja a pajzsot, ami a városkára remek kilátást kínáló dombon épített -eddig láthatatlan bázist leleplezte, és az emberek csak néznek, hogy egy egész csapat figyeli őket. Nagyon jó jelenet, és még jobb benne, hogy gyakorlatilag semmit sem tudni az egészről, hogy mi ez, meg hogy. De a film ekkor már megtanított neked pár dolgot a dolgok menetéről, és menet közben tanulva anélkül lesz világos számodra is minden, hogy valamelyik mellékszereplőt arra kellett volna kényszeríteni, hogy elmesélje, egy hosszú unalmas, de szükséges monológban, hogy mi az ábra. Ehelyett egyszerűen kitágult a képzeleted, és minden világos. (Nem kis teljesítmény).
Az nagyon jó még a filmben, hogy folyamatosan azt gondolod, "á, biztos csak egy tévé-sorozat egyetlen epizódját látom, úgysem lesz ebből valami hihetetlenül kerek történet", de tévedsz, ha ezt gondolod. Kerek és kristálytiszta történet, és egyáltalán nem bonyolult, vagy erőltetett, de nagyon részletgazdag. Olyan a film, mintha felpróbálnál valami nagyon ütős napszemüveget, amiben minden olyan "éles és finomított" és két órán keresztül abban flangálnál (és legszívesebben azt vennéd, ha mindig rajtad lehetne).Data feje okozza a bonyodalmat
Kicsivel (az eleje után) kiderül, hogy ez a nép nem is olyan buta, a csillag közi utazás összes tudománya a kisujjukban van, csak nem használják, mert nincs hozzá kedvük. 


 
 

Picard kapitány tulajdonképpen udvarol ..

Picard kapitány (ő a főszereplő, Patric Stewart) először nem is sejtheti, hogy egy jókora csillagközi összeesküvésbe tenyerel bele, amikor lekopik egy partiról, hogy személyesen vegye kézbe az elszabadult android sorsát.  Aztán megérkezik a paradicsomi településre, és nagyon fura dolog történik. Egyik este meglátogatja a csoport egyik vezető személyiségét, egy nőt, aki nagyon is vonzza őt, és "élből" azt kérdi, "te hány éves vagy?". A nő pedig (szintén élből) rávágja, hogy háromszáz valamennyi. Mert bizony ez a bolygó titka, hogy ott az emberek elérve felnőtt korukat, egyszerűen nem öregszenek tovább. Ezért akarják az agresszív plasztik-fejűek eltávolítani őket. Már létre is hoztak egy hologramos űrhajót, amibe ha valaki besétál, vagy esetleg beszippantják oda, észre sem veszi a különbséget, és el lehet egy egész települést szállítani. De Picard kapitány tényleg rossz időben volt rossz helyen, illetve fordítva. Az űrhajó a tó vizében volt elrejtve, de megtalálják. Közben kiderül, hogy a "háromszáz éves" vonzó nő nem is tanult meg úszni, ami nemcsak jó jelenet, de nagyon jól is néz ki. Ha láttad ezt a filmet, mindig ilyen hely jelenik majd meg a fejedben, ha nyaralni készülsz. A levegőből érkezik a támadás (a hölgy velünk van)
Van még valami, amit a kis település lakosai tudnak, hihetetlen módon át tudják élni az adott pillanatot, és ez úgy is van filmre véve, hogy te is azt látod, amit ők. Annyit elárulunk, hogy a megvadult android felépül, a neve "Data", és hozzá tesszük, hogy Data nagyon is emberien viselkedik, pont úgy mint maga a film, ami dugig van a legőrültebb computer-generált képekkel, trükkökkel, és mégsem olyan, mint a szemeinket bántó béna komputer-animált reklámok, amiket csak azért csodálnak, mert sok pénzbe került az elkészítésük. Nem, a Star Trek kiemelkedően emberi képi világot produkál, olyannyira, hogy a film után úgy érzed, tényleg nem akarod levenni ezt a nagyon tuti napszemcsit. 
PS: Közben megkérdeztünk Star Trek rajongókat, és szerintük is tök jól sikerült "ez a mostani". 
 
UIP DUNA FILM
oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17