Mivel a Ráckert és a Zöld Pardon túlságosan egyértelmű helyek voltak, és mivel az esős évszak beköszönte számukra a zárórát jelentette, felmerül a kérdés, mi fogja betölteni az így keletkezett űrt?

Pestiest Café  - a Liszt FerencenA Szezon elején, (szept. 24.), látványosan lépett a színpadra a Pestiest kávézója, a Pestiest Kávézó, a Liszt Ferenc téren. Lehetett gondolni, hogy talán ez lesz a "kiválasztott" hely. Hatalmas megnyitó, mármint nagyon sokan ott voltak, különösen ahhoz képest, hogy magában a Pestiest-ben meg sem hirdették. Ekkor még meleg napokat írtunk, tehát a terasz is üzemelhetett, és az ajtó is tárva nyitva várhatta az érdeklődőket. 
Csak gratulálni lehetett a Pestiestnek, hogy kávézó téren is produkáltak valami eredetit és gyümölcsözőt.
Kinézete, kívülről, üveg-domináns, belülről pedig a Pall Mall "miénk az éjszaka" -, illetve neon-stílusú érdekes-bár-jelleg. Saját tervezésű faasztalok, kicsi üvegbetétekkel, amibe nem is a Pestiest, hanem a Pestiest Kávézó logója van belegravírozva, fémszékek, mélyvörös bársonyülésekkel, néhol kicsit világít a talaj is. Egy hetvenes években, ufók által elrabolt tejbárra emlékeztet legjobban, aki nagyon jól szórakozott az említett ufókkal, és most, hogy visszahelyezték a világunkba, "kicsit" kipofozták, a mostani dátumnak megfelelő hi-tech színvonalúra. Hozzá képest az Inkognitó -(40 méter balra), kicsit sötét, a Mediterrán, (szemben, 30 méter), kicsit piros, szintén szemben, (szintén 30 méter) a Vian kicsit forrócsoki-illatú, (ő maga pedig, az előző háromhoz képest kicsit kék). 
Kábé ide toppansz be, ha belépszHátrébb, az ufós kék szekció - bárpult: balra

Árai a Liszt Ferences árfekvést hozzák, így, mint maga a Liszt Ferenc tér, inkább alkalmi, mint mindennapos kategóriába esik, ezen belül azonban remek.  Az étlapja valószínűleg a legszebb, ami látni lehet a piacon, értelemszerűen Pestiest formátumú, viszont vastag papíron, de a legjobb, hogy tele van gyönyörű, egészoldalas reklámokkal, így önmagában felér egy magazin-lapozgatással, (következő szám januárban). Nagyon igényes hely, a galériájával együtt Részlet a pultból - a földszinten650 nm terület minden négyzetcentimétere gondos tervezésről, és profi kivitelezésről árulkodik. A hatalmas teret atomerős klíma-berendezés tartja kézben, ami miatt nincs füst, és télen nem lesz hideg. Coca-Cola nincs, Pepsi Cola van, 2 deci 180, 4 deci 360. Kávé, Segafredo, espresso 170, kapu 220, rostos levek 120 / deci, sörök közül a legolcsóbb 300 / kori. 
De ihatsz jó sokféle koktélt, ehetsz palacsintákat, grillezett kajákat, fagyikat, és például sütiket is, melyek közül az epres-joghurtos Pestiest Szeletet ajánljuk. A gazdag és árnyalt étlap gondolt a vegákra és anti-alkeszekre is, ami egy külön szinvonal-emelő, így ha Bloody Mary-t innál, de vezetsz, választod, a Virgin Bloody Mary-t. Nyitva 11-02-ig. 

A Semmelweis utcában nyitotta meg magát az Eklektika Kávézó, amely egyáltalán nem rossz, sőt. Ugyanakkor egyből látszik a kényelmes, sőt otthonos, de közben azért cool berendezési tárgyakon, hogy csöndesebb, privátabb beszélgetések színhelyéül akar szolgálni, iszonyatosan barátságos, a jó stílusú foteljeivel, amik persze szék méretűek, csak nagyon kényelmesek és párnázottak, az érdekes dekorációival, "mega többi". Itt egy páros sörözés-kávézást akár ezer forintból is le lehet bonyolítani, de a sörözésen mindenképp a még kellemes árú csapolt sört kell érteni (Tuborg, 280 / korsó), és nem az üvegeset. A hely vezetői fontosnak tartják, hogy tudjál itt inni Meggy Márkát, és Traubi Szódát is. Amúgy Coca Cola nincs, Pepsi Cola van. Van még tea, 22 féle, (160 HUF), és ha mézzel kéred, mézzel kapod, mackós mézzel, hogy pontosak legyünk. Forró csoki 200 HUF-ért, de otthon vannak grillezett ételekben is, csirke, pulyka, saláta körettel, a tiramisu pedig eredeti római recept alapján Amaretto-val készül. Barátságos, cool kiszolgálás teszi emlékezetessé az estéd, és ha egy icipicit olcsóbb lenne, mondjuk 6-8 százalékkal, akkor akár naponta is felkeresnéd. A hely nem túl nagy, így mindig meg fogja őrizni bár és kávézó jellegét, noha esténként elég sokan össze szoktak gyűlni. 

Időközben a Puskin Mozi Odeon Kávézója valóságos gellert kapott. Tavaly már kedveltük ezt a helyet, de akkor még leginkább a nagyon-nagyon jó adottságai miatt. 
Például a kiszolgálás ekkor még gyermekcipőben járt. Mostanra azonban beértek a dolgok, és minden összevág, és az este 10 előtti belvárosi kimozdulások igazán remek helyszíneként szolgál. Hatalmas alapterületen helyezkedhetnek el a kávézó alanyok, szép és jó a tér, és ... tökéletesek az árak. Mintha az Odeon törzsolvasója lenne a nemlétező "Ajánlott Fogyasztói Árak" c. kiadványnak.  Korsó Amstel 220, és mindez a belváros szívében. Kedvencünk itt a "Bonbon con Bailey's" ami azt jelenti, hogy hosszúkávé, plusz sűrített tej, plusz két cent Bailey’s, a spanyol lányok kedvence, mindez 380, üvegpohárban. 

A Tütü Tangó Kávézó emblémájaA "mi lesz a fő helyünk?" c. versengésben szinte észrevétlenül bukkant fel a TTT, érdekes módon azonban futótűzként terjedt a hír, hogy a városban valami nagyon tud valamit, és Budapesten ez a legjobb reklám . A TTT, (Tütü Tangó Kávéház) szintén az Oktogon vonzáskörzetében helyezkedik el, gyakorlatilag az Operával szemben, a balettintézet oldalában (Hajós u.). A Tütü Tangó 99 október 1.-én nyílt, és nagyon gyorsan mindenki kedvence lett. Be tudsz ide jönni úgy, hogy összesen vagy egy tucat ember lézeng. Örülsz, és iszol egy sört, mégpedig pozitív áron, 260-ért. Nappal hatalmas ablakok teszik direkt élvezhetővé, de ezek az ablakok estére sem tűnnek el. Jobbra a bejárattól, diner-szerű hosszú bárpult, felette jókora alapterületű galériával. Dominálnak a fonott karosszékek, fent is lent is. A bejárattól balra, ami hiányzik, az talán az asztalok stílusa, vagy esetleg ide másfajta székek, de a mennyezet nagyszerű. Este kilenc körül azonban, akármi is volt addig, megtelik a hely, és étteremből, kávézóból átalakul rendes, hivatalos ÉSZH-szé, (éjszakai szórakozóhely-jé), szóval igencsak remek, és (ta-ta-ta taaaam!) a Zöld Pardon és a Rác Kert méltó esős évszakbeli utódjaként tisztelhetjük máris. Gáz egyedül akkor van, ha elfogy a csapolt sör, mert akkor marad a finom, de méregdrága Heineken (450?), de ez mondjuk máshol sem olcsóbb. 
Az említett két szinten kívül ott van még a pince, amely szintén remek bárpulttal van felszerelve, és táncolni is lehet benne, és Radio Edit, nagyon cool DJ-lány szolgáltatja a zenét, és ha koncert adódik, az is ugyanitt élvezhető. 
Gyakorlatilag hibátlan a hely, tényleg nem rossz akkor sem, amikor, (holtidőben), egy tucat ember ül bent, de amikor tele van, könnyen az a gondolat villanhat át az agyadon, hogy "mindig ide akarok jönni", és ebben meghatározó szerepe van a nagyon szép csajoknak is. 
 


-zé-no-


oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17