M e l r o s e   P l a c e - másodszor
A nyár, a hétvégék alternatív eltöltésének szezonja, egyáltalán nem kedvez a tévésorozatoknak, nekünk viszont igen, így ha a tévésorozatok igazán kedvelnek minket, nyilván megértették, miért hanyagoltuk őket.
Cserébe ezért a megértésért, most, télvíz idejének elején megújult erővel adjuk át magunkat "pl." a Melrose Place figyelemmel kísérésének. 
Kis csapat Amanával az élenA Melrose Place egyébként, (amint ezt már egy korábbi számunkban ecseteltük) nem egy a sok közül, hanem egy totál különleges sorozat. Ez a különlegesség elég sok formában meg is nyilvánul. Kezdve a TV3 remek műsorszerkezetével, amelyik a Melrose Place-t vasárnap kora délutánra illeszti be, a hét egyetlen két órája, amikor valószínűleg mindenki többé kevésbé otthon tartózkodik, és amikor, noha az előző hétnek még nincs is vége, máris új szórakozásra, sőt, új tapasztalatokra éhes az ember fia-lánya, szóval kezd megint beindulni. 
Szinte az összes többi sorozat nemcsak, hogy más időpontban jelentkezik, de más is a szerepe. Ez a szerep elég egyszerű, a munka mezején elgyötört elméknek valami tompa, lazításnak tűnő pihentető dózist nyújtani, mintegy bambulásként. A Melrose ezzel szemben igazi csúcsteljesítmény, gyakorlatilag sokkal jobban hasonlít egy nagyon izgalmas mozifilmre, mint egy tévésorozatra, amiben minden nyúlik és csúszik, mint a rétestészta. A Melrose-ban nem kimerevített állapotok vannak, amik időről időre, varázsütésre átdöcögnek a következő fázisba, hanem halál konkrétan hömpölygő cselekmény. Hömpölygő és burjánzó. 
Egy mozifilm, és a Melrose között szinte csak az a különbség, hogy amíg egy mozifilm nem kevés időt és nem kevés darab jelenetet kell, hogy szenteljen a közeg bemutatására, a szereplőkére, sőt a készülődő konflikt bevezetésére, a Melrose mindig egyenesen bele tud vágni a közepébe. Persze, hiszen elég, ha belepillantasz az előző Megan és Michaelrész tartalmát összefoglaló egyperces részbe az elején, és máris bedarál téged (is) a gépezet, és mint az oviban, kezdődhet a játék!
Az HBO-n szerencsére már végetért, így most már nincs titkos belekukkantgatás a jövőbe, másrészt a Melrose alkotói annyira szorgalmasan fejlesztik az eseményeket, hogy pl. a nyár eleji Melrose szinte már csak nyomaiban van meg, így új szezon, új Melrose. Ha például most rákapcsolsz egy adásra, véletlenül sem fog az a sokkoló élmény érni, mint pl. az egykori Dallas estén érhetett, (amit most, mint a legtöbb megbízható ócskaságot, ami végülis mégiscsak a közönség intelligenciájának lebecsülésén alapul, ismét elkezdtek ismételni), hogy jé, ebben a lepusztult világban semmi nem változott, akár egy befőttesüvegben. 

Az utóbbi részeket (mondjuk 8-at) a Kimberly versus Megan történet uralta. Kimberly halálos beteg volt, és előjött belőle a nagy önzetlenség, és felbérelt egy call-girlt Michael számára, (Megan-t), és Megan meg is adta, sőt, igaziból egymásba szerettek. 
Ekkor Kimberly elkezdett kicsit visszavenni magából, és megpróbálta Michael-t visszaszerezni, mégpedig egyre erőszakosabban. Teljesen súlyos történet volt, állandóan a haldokló utolsó kívánságára alapozva dobta be újabb és újabb kéréseit, hogy Michael aludjon ott, szerelmeskedjen vele, ne menjen haza, stb. És a tetejébe mindennek, Michael közelségének hatására Kimberly hirtelen a gyógyulás útjára lépett, ami különösen bebonyolította a helyzetet. Megan . annyira jóhiszemű, hogy már fáj .. (neki)Aztán végül Michael és Megan pontot tettek ennek a végére. De ekkor Kimberly kihozatta a sittről Megan volt stricijét, aki újra és újra prostituálni próbálta a lányt, mégpedig a legkülönfélébb zsarolásokkal. Végül szegény Megan rendőr kézre került, egy pénzelfogadásos, lebuktatós jelenet nyomán, és noha Michael kifizette az óvadékot, Megan ott sétált egyedül a városszéli utcán, hazafele, olyan egyedül, ahogyan az csak létezhet. Na itt volt az, hogy a néző azt mondta, elég legyen, most már szegény Megan-nak is kijárna valami boldogságféle. Előtte még kilakoltatták, az ex stricije is próbált nyomást gyakorolni rá, ő visszaküldte Michaelnek a hitelkártyáit, meg a jegygyűrűt, és kész volt a legrosszabbra. Szerencsére Michael szíve a helyén volt, meg az esze is, és lényeg az, hogy összejöttek, és Megan már a Burns és Mansini (Peter és Michael cégének a titkárnője lett, mi pedig alig győzünk örülni. Kimberly közben meghalt, de előtte, az utolsó napjaiban éppen Megan volt az egyetlen támasza, aki teljesen megbocsátott neki. 
Eközben volt még egy érdekes vonal, Amanda és Peter házassága szépen kisiklott, kezdetben azért, mert (vagy 10 résszel ezelőtt) Peternek volt egy kis orvosi válsága, még a pályáját is fel készült adni, és egész nap csak golfozott, és ivott, és veszített, szóval Amanda kidobta. Aztán Peter helyrejött, de Amanda nem akarta egyből visszafogadni, (éppen házasok voltak). Közben Amandának volt egy kis manővere, az új főnöke, a tulajdonos fia kicsit gyanús lett neki, hogy valamivel biztosan zsarolja az apját, ha az annak ellenére, hogy ki nem állhatja, a D&D ügynökség vezetői székébe ülteti. A Titkot ki is szedte Craig-ből, ebből a főnök-palántából, aki mellesleg nagyon ellenszenves volt, és egyből elkezdte zsarolni, hogy visszakapja a régi szobáját, stb. 
Igenám, de Peter és TaylorCraig papája megjelent az irodában, veszekedett, és kapott egy szívrohamot, egy hajszálon múlott,  de Amanda végül megszerezte Craig összes vagyonát, és a D&D -ből is a részét. Craig gyakorlatilag nincstelen lett, de ezzel egyidejűleg belőle lett a legjobb fej. Beköltözött Melrose Place-be, és reménytelenül is elkezdett szerelmes lenni Amandába, ami elég csinos kis fordulat. 
Az Amanda Peter házasságnak azonban a vagy 12-14 résszel ezelőtt megjelent Taylor nevű nő tette be az ajtót. Taylor valójában Peter legeslegelső feleségének, aki meghalt, a húga, és Bostonból céltudatosan idejött, hozta magával a férjét is, Kyle-t, csakhogy Peter közelében lehessen. Ez a közeledés Peter-t teljesen eljellemtelenítette, és azzal együtt, hogy Taylor-t simán lenézte, állandóan vele randizott. Egy ilyen randinak Amanda is a szemtanúja lehetett, ami után egyből beadta a válópert, és el is váltak. Persze Kyle és Taylor házassága is darabokra esett szét, így Taylor összesen két házasságot tett tönkre. 
 

Aztán most, hogy kezdődik az új szezon, és hogy a kicsi Megan talpra állt, hirtelen egy inváziós hullám bombázta meg Melrose Place-t, ami még mindig tart. 
Először is Sam, (Samantha - Billy, alias Andrew Shue barátnője) apja jelent meg, éppen a börtönből, igazi bajkeverő, ráadásul Sam juttatta börtönbe, de emiatt és amiatt, hogy fél tőle, mindent megtesz neki, pénz, stb. Erről az apuciról az is kiderül, hogy valójában szökésben van, (itt tartunk). 
Az ügyvédA másik A másik kellemetlen "betolakodó" egy ügyvéd, aki baleseti kártérítési perekkel foglalkozik. Ő nem konkrétan költözött be Melrose-ba, de egyik percről a másikra elperelte Sid összes vagyonát, egy a butikjában történt apró baleset miatt, sőt, utána még Sid-et is rávette, hogy "essen el", és hol máshol, mint Amanda D&D-jében. Szóval most Sid pereli Amandát. Közben Craig megpróbálja elcsavarni Sid fejét, hogy leállítsa, és elég jól halad, csak kérdés, hogy nem bolondul-e bele ő is Sid-be. 
Hirtelen megjelent Jake ex felesége is, akitől gyereke is van, a kis David, és nem épp a legjobbkor jelent meg, Elissonnal éppen most házasodtak össze, és két hete sincs, hogy meg kellet szakítaniuk a terhességet, és Elissonnak többé nem is lehet gyereke, és ismét rálépett az alkoholizmus útjára. Negyedikként megérkezett Michael huga, Jennifer Mansini, aki amilyen buta, olyan súlyos. 
ChelseaAz ötödik (!) behatoló pedig Chelsea anyja. Tulajdonképpen Chelsea is egy hirtelen, sőt nagyon hirtelen felbukkant karakter, egy kiskorú lány, és bombázó. 
Matt, a feddhetetlenül tiszta, csak éppen homoszexuális fiú bátyja, akit nem is láttunk, hirtelen meghalt, és ráhagyta a lányát, Chelsea-t. A kis Chelsea nehéz kamasz-esetet jelent, de Matt végül elvállalta, hogy felneveli. Nagyon örültünk, mert titokban azt is reméltük, hogy Matt esetleg felfedezi a női nemben rejlő szépséget, és más útra tér. Már azt is elterveztük,  hogy Sam és Matt és a kis Chelsea milyen szép családod alkotnának, (ha Matt és Sam összejönnének), de ekkor Chelsea anyja megjelent, pedig lemondott róla, minden anyai jogáról. Chelsea viszont hirtelen (mégis csak az anyja) úgy dönt, hogy Matt bácsi helyett a mamit választja, és az anyja ötletének engedelmeskedve elkezdett naplót vezetni Matt életéről, hogy majd a bíróságon kompromittálja (it tartunk). Matnek nincs szerencséje, egyből megjelent egy meleg ismerőse, akinek a meleg szerelme éppen tegnap halt meg, aids-ben. Chelsea pedig szorgalmasan jegyzetel, pedig nem teszi jól. Pedig mi, nézők legszívesebben több tucat részt elnéznénk, amiben Matt neveli Chelsea-t és Chelsea Matt-et. Sajnos, a Melrose Place nem arról híres, hogy nyugton maradnak benne a dolgok, hanem ellenkezőleg, szinte minden megtörténik, amit egyáltalán lehetséges elképzelni. 
Ezek a történések azonban nem olyanok, mint bármelyik szappanban, ezek a valóságos élettel is összevethetőek, és aki nézi, azon felül, hogy tökéletesen szórakozik, sok mindent tanul belőle, - legalább is azt hiszi.


oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17