Nyomás
A nagy legendák, mint a Ponyvaregény, és a Trainspotting egy idő után megszokott bútordarabokká válnak, és alig hisszük el, hogy valaha lesz még olyan film, ami belép a kultfilmek e bűvös klubjába. Itt volt  a Ravasz, az agy, stb. c. film, egyből megkapta a címet, hogy e fenti két film találkozása, (ami nyilvánvaló is, csak hozzá kell tenni, hogy nem sok eredetiség volt benne), és aztán pár hét alatt mindenki jól el is felejtette. Mostanában pedig azzal előállni, hogy egy másik film ugyanezeknek a találkozása, már csöppet sem izgi.
Ezért van az, hogy a Go c. remekfilmet inkább úgy harangoznánk be, hogy ugyanolyan jó film, mint pl. e nagy kettő. 
Azt, hogy mennyire jó filmre váltottál jegyet, még nem sejted az elején, de azt, hogy jó lesz,  egyből lehet látni. Pénztáros csaj, (Sarah Polley), éppen egy vásárlóval küzd, aki nagyon bekötekedett vele. Ronna, mert így hívják, nagynehezen megszabadul tőle, sőt végre a műszakot is lerakhatja, szegény éppen 14 órája nyomta már, mert gyorsan össze kell szednie egy csomó pénzt, hogy elkerülje a kilakoltatást. Sarah PolleyAztán lekopik, elaludni, elszunnyadni, de ahogy kilép a boltból, váltótársa, Simon betalálja egy ajánlattal, fizet neki, ha bevállal még egy műszakot, most, zsinórban. És Ronna igent mond, és vissza a pénztárgép mögé. Tulajdonképpen ez a bonyodalom. Percekkel később két csávó érkezik, akik Simon után érdeklődnek, mert egy nagyobb mennyiségű extázis tablettára szeretnének a révén szert tenni. És Ronna mit mond? Hogy ő ugyanúgy leszállítja a kívánt cuccot. Barátnőjének, (Katie Holmes) azt mondja, mielőtt kiszállna az autóból, hogy besétáljon a helyi drog-dealerhez, hogy "csak dőlj hátra, és figyelj!". Hm, mi, mozinézők is pont ezt tettük, és eléggé leesett az állunk. A film nagy erőssége a többlépcsősség. Mint a rakétáknál, az újabb és újabb hajtóművek bevetése, a Go-ban az újabb és újabb durva fordulatok követik egymást, és mindegyik akkora lendületet ad, hogy öröm nézni. Mindegyik fokozatnál azt hiszed, tudod, milyen jó filmet nézel, például az elején érzed, hogy  bő ötpontos,  de aztán egy fordulat, ami nemcsak súlyos, hanem vicces, izgalmas és végtelenül leleményes, és rájössz, hogy bocs, én most egy hat pontos filmet nézek. És ez így megy egészen a végéig, csak az a baj, hogy ha ötnél kezdted a számolást, szépen kicsúszol a tíz pontos keretből. 
Ronna és Simon
Gyorsaság fél egészség. Szeretjük az olyan filmeket, amik nem tartogatják a poénjaikat, hanem csípőből tüzelnek, és inkább még kitalálnak további poénokat és fordulatokat. A Go tényleg nem cicizik, Ronna, pár perccel az akció megkezdése után máris fel kell, hogy ajánlja barátnőjét (Claire-t) letétbe a drogkereskedőnek, aki valószínűleg a legfélelmetesebb drogkereskedő, akit filmben láttunk, és úgy, hogy közben tök normálisan néz ki. Ronna jót vitatkozik Claire-rel, hogy letétnek használja, illetve, hogy mi az a letét, és megvilágítja Claire számára, hogy ha a nyakláncát hagyná ott, akkor az letét, de egy személy nem lehet az, és Claire - (Katie Holmes)Claire meg volt győzve, pedig valójában ő maga is pont ezt mondta, hogy nem akar letét lenni, mert egy személy nem lehet letét. És Ronnácska besétál a partira, ahol állítólag több, mint húszan lesznek, és csak hárman vannak, és egyből gyanút fog, hogy rendőrségi akció, és nagyon ügyesen oldja meg a helyzetet. Gond már csak egy van, hogy a 300 dollárt érő tabletták megsemmisültek, így elég nehéz lesz elszámolni Todd-al, a dealerrel, (Timothy Olyphant). A film egyik legviccesebb jelenete, amikor Ronna és Claire felcsapnak dealernek, és vitamin tablettákat árulnak egy diszkóban, extázis gyanánt. 
Illetve van még viccesebb, amikor egy fickót vállonlőnek, a fickó végig üldözi a csávót több államon, (autós üldözés, stb.), hogy bosszút álljon, és a végén elkapja.Adam - (Scott Wolf) És akkor Claire, aki épp  a szobában tartózkodik, és megkérdi tőle, hogy tulajdonképpen mit akar? Ekkor a gengszter kinyögi, hogy bosszút, és Claire előáll egy konstrukcióval, és egy másodperccel később azt látni, ahogy az üldözöttnek filctollal beikszelik, hogy ugyanoda kapjon most egy bosszúlövést. Persze nem akarjuk elárulni a részleteket, de annyit lehet tudni, hogy egy elég izgi idő-trip is van a dologban, ami úgy működik, hogy a szórakozás, és a tisztánlátás kedvéért három csapatnak követhetjük nyomon ugyanazt a hétvégéjét.  Ronna, (és Claire), majd Simon, (és társai), majd a két fiú, akiket a rendőrség beszervezett eredetileg Simon lebuktatására, és akik a műszakcsere miatt Ronnát akarták elintézni. Adam és Zack, a két srác, (Scott Wolf és Jay Mohr) tévésorozat szereplők, Todd, a dealer - (Timothy Olyphant)és ha belegondolunk, lehet, hogy mégis inkább ők aratják le a film legviccesebb jeleneteinek a pálmáját, például, amikor a rendőr, aki beszervezte őket, mielőtt átadná nekik az őket tisztázó papírokat, meghívja őket a házukba, ha már úgy is hálaadás van. A világ leggyanútébresztőbb házaspárjáról van szó, szegény srácok már attól félnek, hogy meg akarják őket erőszakolni, amikor kiderül, hogy ... de ezt mégsem mondhatjuk el. Vagy amikor egy női hullától akarnak megszabadulni, és arra az eredményre jutnak érvelés közben, hogy "még ha élne, akkor is halott lenne". És akkor elkezdik az ásást, és meg kell nyugtatni Adam-et, hogy ez csak film, és Zack ilyeneket mond, hogy köszönj Mollynak, a makeup-osnak, stb. A művelet közben kiderül, hogy a lehallgató készülék végig be volt kapcsolva, ami további problémákat vet fel. 
Ahogyan egy komoly bulizás után sok a szemét, a film három idő és szereplő-síkja is elég nagy rumlit csinál, de a film külön részt tart fenn a szálak elvarrása, az un. takarítás fázisára. Ez az a rész, amikor 8-ról 9, 10, 11, majd 12 pontosra ugrik fel a film, és erről a részről végképp nem ér most beszámolni, de amikor Travolta és Samuel L. Jackson ott ülnek a Ponyvaregény végén a diner-ben, majd kisétálnak, és bejön a végefőcím zene, akkor érezhettél ilyen jót utoljára. És hatalmas mosoly keletkezik az arcodon, és nagyon örülsz, mert rájöttél, hogy az év egyik legjobb filmjét láttad. Ronna majdnem besétál a csapdába - (Sarah Polley)Az Intercom van olyan jó hozzánk, hogy behozza ezt a filmet, de leghamarabb is csak januárban, és legrosszabb esetben csak videón. 
A film címe, hogy Go, onnan jön, hogy később, amikor Zack és Adam szemszögéből látjuk a dolgokat, kilassítják nekünk, ahogy Zack jelez Ronna-nak, hogy kopjon le gyorsan. Kicsit a lány felé lép, hogy csak ő láthassa a száját, és leadja a jelet, hogy Go
Doug Liman filmje, akit a producerek választottak ki a Go megrendezésére. Mickey Liddell és Matt Freeman, a Banner Entertainment producerei pénteken kapták meg a forgatókönyvet, még aznap elolvasták, és imádták, és hétfőn meg is vették. Olyan rendezőt kerestek, aki a vicces és a valóságos stílust egyben tudja hozni, és nem csak vagy ezt, vagy azt. Így esett a választásuk  Doug Liman-re, aki a 96-os MTV Movie Awards-ot megnyerte, mint legjobb új filmrendező, Swingers c. első filmjével, és aki mint választás helyből annyira tökéletesnek tűnt, hogy Liddell és Freeman már attól féltek, hogy nem fog igent mondani. Erre meg is lett volna az oka, hiszen abban a szezonban épp be volt havazva komoly, nagy produkciókkal, és ugye a fiatalos filmek mindig olcsóbbak, de Doug Liman ugyancsak imádta a forgatókönyvet, így ugyancsak egyből igent mondott. Szerintünk nagyon jól tette, mert nagyon beindult film, a kilencvenes évek egyik legbeindultabb darabja, tele jó zenékkel. 
-flue-
 INTERCOM 


oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19