zöldről sárgáraMinden nap egy-egy fokkal csökken a hőmérséklet, csökken a napsütéses órák száma, a vegetáció zöldről sárgára vált, és esetleg még az esernyők is beúsznak a képbe, mi történik? Semmi, csak most köszönt be az új szezon! Nekünk, mérsékeltövi lényeknek megvan az a fura heppünk, hogy legszívesebben  egy beach-en ütnénk el az összes időt, 35 fokban, hideg üdítőkkel, és mégis, az igazi jó dolgok a szezonban történnek velünk. Szóval, üdvözlünk a 99-es év szezonjában.
 
 Zeta - Douglas 
 Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones most szombaton, 25.-én ünneplik a Szeptember 19 - a Döbrentei tér  (Erzsébet-Híd Söröző)születésnapjukat, és mindenki azt várta, hogy ezen a napon fogják bejelenteni , hogy eljegyzik egymást. Mr. Douglas exe, Diandra azonban jogilag még mindig a felesége, amit a színész ügynöke is megerősített. Diandra, akivel Michael évtizedekig élt házasságban 40 milliót kér cserébe a megegyezéses válásért, és azt nyilatkozta a Star Magazinnak, hogy Michael jobb, ha áttér Muzulmán hitre, hogy többnejű lehessen, ha feleségül akarja venni Zeta-Jonest, vagy fizetnie kell. Hiába gondolta mindenki, hogy Michael és Diandra már "biztosan" rég elváltak, a látszat nem számít, és a válással kapcsolatos törvények éppen arra vannak kitalálva, hogy megakadályozzák, hogy egy férfi sok év házasság után egyszerűen beújítson, vagyis, biztos, hogy okosan teszi, ha fizet, már csak az a kérdés, hogy mennyit. Kirk Douglas úgy kommentálta az eseményeket, hogy szereti Zeta-t, még soha nem látta a fiát ennyire boldognak, és Zeta olyan intelligens, ez utóbbi félmondat férfias beszólásnak tekinthető Diandrával szemben, de ne feledjük, attól, hogy őt nem ismerjük, azért még neki is megvannak a jogai. 

Scorsese

Martin Scorsese-nek, illetve a Bringing Out the Dead c. filmjének nem kedvez az új szezon. Az történt, hogy of Bernard Weinraub, a NY Times show-bizniszes újságírója egyszerűen kisétált a filmről, és azóta is, a filmmel kapcsolatban mindenki erről beszél. A filmben Nicolas Cage egy mentő-sofőrt alakít, akit látomások gyötörnek, folyton elébetűnnek azok az arcok, akiket nem tudott megmenteni, már alig várja, hogy kirúgják, annyira nem bírja ezt a feszültséget, de akármit csinál, nem akarják kirúgni. Bernard Weinraub a legendás marketing guru, Marvin Antonowsky mellett ült, aki a harmincadik perben megkérdezte tőle, "Kell nekünk ez?" azzal fogták magukat, és távoztak. Csak azt nem tudni, hogy a film borzasztó vagy unalmas, de majd meglátjuk, amikor megnézzük. 
 


----------

 Viacom - CBS

A Viacom Inc. szeptember 7.-én bejelentette, hogy megszerezte a CBS Corp.-ot, egy  34.8 milliárd dollár értékű részvénycsere által. A két cég fúziója, mert így hivatkoznak a tranzakcióra, egy még hatalmasabb média-behemótot csinál a Viacom-ból. Már eddig is olyan médiák képezték a Viacom tulajdonát, mint az MTV, vagy a Paramount ( egyebek közt). A fúzió utáni képződmény (nevezzük Viacom-nak)  vezetését Sumner Redstone fogja végezni, aki a Viacom fő ügyvezetője és többségi tulajdonosa, és aki ebben a tisztségében továbbra is megmarad. A második fő pozíciót a Mel Karmazin tölti be, a CBS részéről. A Viacom korábbi alelnökei a fúzió létrejöttével távoznak, de csak a pozíciójukból, amúgy megmaradnak a Viacom-nál. 

 Jeanne D'Arc 
Luc Besson Jeanne D’arc-ja november 5.-én jön ki. Több forrás szerint Kathryn Bigelow még mindig pereli Besson-t, amiért "eltulajdonította" tőle a Jeanne D’Arc film ötletét. Tény, hogy Kathryn Bigelow már a szereposztásnál tartott, mikor Besson előállt az új tervével, és az is tény, hogy Besson nem örült, hogy Milla Jovovich (akit nálunk gyakran és tévesen jé-betűvel ejtenek, pedig dzsé) nem kapta meg Kathryn Bigelow-tól a főszerepet "ugyanebbe" a filmbe. Mindenesetre, már voltak próbavetítések, így műár vannak akik látták, és ők azt mesélik, hogy egészen Ryan Közlegény Megmentése stílusú Milla a film forgatásán, - néha páncélban is szerepelcsatajelenetek vannak benne, és hogy egy-két résztől eltekintve, amit jóindulattal humorosnak lehet nevezni, egész jó film. És azt is mesélik, hogy Dustin Hoffman nagyon jó benne, és természetesen Milla is. Megjegyezték, hogy Milla frizurája egész komoly változásokon megy keresztül a film alatt, a gyerekkori vöröstől, a platina-szőkén keresztül a sötétig minden megtalálható. Bessonnak mindenesetre nemcsak Kathryn Bigelow-tól, a zseniális Strange Days rendezőjétől kell tartania, (Bigelow állítólag vagy tíz éve dolgozik ezen a filmen), hanem az összes női mozgalomtól is heves támadásokra számíthat ő és a filmje, amiért "nem megfelelően" ábrázolja a történelmi hősnőt. Ezzel egyidőben már létezik a másik Jeanne D’Arc produkció, aminek a címe az lesz, hogy Jeanne D’Arc, a szűz harcos, és Mira Sorvino fogja alakítani a címszerepet. Mi csak annyit tudunk, hogy nem szeretjük a nem happy-endes filmeket, de hogy siker lesz-e, afelől nincs kérdésünk, a Mira Sorvino-s változat pedig a Thin Red Line szerepét veheti fel, és ezt a produkciót biztosan nem fogják támadni, erre utal a "szűz" szó is a címben, és ha szerencséjük van, az összes nő megnézi, már csak összehasonlítás végett is, ami nem kis bevétel. 

 
 DOGMA 
Kevin Smith-nek sem könnyű az élete, a Shop Stop rendezője legutóbb elkészült filmjével van gondban, a Dogmával, amiben Alanis Morissette alakítja istent, és amit a Katolikus Egyház nagyon hevesen támad. És nemcsak a Katolikus Egyház, hanem jó sok ember is, akik életveszélyes fenyegetéseket küldözgetnek Smith-éknek, és a Studiónak (Miramax). A filmbőlAzóta Bob és Harvey Weinstein egy másik és független cégen keresztül kezeli a filmet, és már a forgalmazók felkutatása sem volt leheletkönnyű dolog. A Toronto-i Nemzetközi Filmfesztiválon végre láthatta a filmet a nagyközönség is (Európában Cannesban volt látható, az USA-ban november 12.-én mutatják be), aminek Kevin Smith nagyon örült, mert a közönség a saját szemével győződhetett meg róla, hogy mi van a filmben, és nem "téves ítéletek" nyomán alkothat csak véleményt, Kevin Smith-éket nagyon zavarta például, hogy nagyon sokan írtak róla, kikeltek ellene, akik nem is látták. A filmben két bukott angyal, Matt Damon és Ben Affleck szeretnének visszajutni a mennybe. Kevin Smith szerint (aki mellesleg pont katolikus) a film mindenképp szól a keresztényi képmutatásról, de semmiképp sem arról, hogy isten halott lenne. Smith szerint elég furcsa, hogy amikor kijön egy olyan film mint éppen most a Stigmata, amiben abszolút vannak a Katolikus Egyházat támadó dolgok, ráadásul az első hétvégén megcsinál 20 millió bevételt, egy szót sem szónak, nincs sajtó konferencia, se semmi. Hozzáteszi még, hogy ez mégsem furcsa, hiszen a Miramax a Walt Disney tulajdona, és támadóik -szerinte- erre hajtanak, hogy egy ilyen hatalmas stúdiót perelhessenek, és nem a produkció nagysága, a film tartalma, vagy a látogatottsága számít. 

 
 COSTNER
Kevin Costner a  "For Love of the Game" box office vezető film főszereplője, (veterán baseball játékos-t alakít, akit elhagy a kedvese) teljesen összeveszet a filmet gyártó Universal stúdióval. Kivágtak ugyanis a filmből egy jelenetet, amiben Kevin zuhanyzik, és pár csúnyább kifejezést is, hogy a PG-13-as kategóriát megkaphassa a film, a kellemetlenebb "R" helyett. Costner annyira fel volt háborodva, hogy lemondta a film promóciós tévé-szerepléseit, amikben a filmbeli szerepéről beszélt volna. Ez a felvétel pedig már szeptember 21.-én készült ..Sőt, azt is jelezte, hogy soha többet nem akar a Universal-nál forgatni. A Universal ugyanígy van ezzel, és úgy vágott vissza, hogy azt mondta, Costner pont azt annak a produkciónak akar ártani, amelyik a legjobbat teszi vele, különösen az után, hogy idén megrendezte a The Postman c. filmet, ami a kritikusok szerint az év legrosszabb filmje, (amire Costner azt felelhette volna, hogy az semmi a 95-ös Waterworld-höz képest, amit a Universal készített). Amit a Universal tett, nem biztos, hogy a legszebb dolog a világon, lehet, hogy sokat emelt volna a filmen az, amit kivágtak, viszont a filmstúdióknak megvan ez a joguk, mert övék a film, plusz Kevin Costner nem a rendezője a filmnek, így a Universal azt mondhatja, és mondja is, hogy őket a rendező és a film érdekelte a döntés meghozásakor. Ezzel szemben azonban Kevin Costner egy 50 milliós produkciót veszélyeztetett, ami sokak szerint nem szép dolog, és csodálkozást is váltott ki, hogy hogyan kerülhet ilyenre sor, hogy a főszereplő negatív sajtóvisszhangot teremt a filmnek. Egyébként hazánkban is történt ilyen, Sas Tamás, a Kalózok rendezője, a film megjelenésekor abszolút negatív színben állította be a filmet a Népszabadság hasábjain. A "For Love of the Game" egyébként nagyon jól szerepelt, a box office versenyben csak most szorították le a második helyre, mégpedig a jövő hónaptól nálunk is látható Állj, vagy jövök! (Blue Streak). 

oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18