a csillagok nem potot jelentenek ..VIDEÓK / 2a csillagok nem potot jelentenek ..

All Saints Black Coffee - Saints and Sinners

mint az angyalok ..Az All Saints nem különösebben a gyenge minőségű klipjeiről híres, és őszintén megvallva még az Under The Bridge c. RHCP szám átdolgozása is tetszett, hát még a beszakadt padlós klip, ami hozzá járult. Legutóbb a Part c. filmhez tartozó William Orbit-tel közösen írt számuk volt a kedvencünk,háttérben a város .. és ha már itt tartunk, a Black Coffee c. számuk még hangzásban is, nemcsak hangulatban követi ezt a vonalat. A képek azonban még jobbak, mivel a Pure Shores-ban elég sok volt a Part-ból átvett anyag. Itt gyönyörű, sötétkék és fekete színekkel operálnak, a legmeghatározóbb kép pedig úgy néz ki, hogy a csajok éjszakai, kicsit ipari nagyvárossal a háttérben énekelnek. A klip tele van "foto-fártokkal", a lány kikészült ..(a mátrixos trükk, lásd. Korábbi számunkban Interjú Révész Balázzsal), és ettől a meg-megjelenő All Saints lányok olyanok, mint az angyalok, akik egy fiatal pár életét kísérik figyelemmel. A Szám maga arról szól, hogy "nem szeretnének máshol lenni, mint ahol vannak", ehhez képest egy fiatal pár egyre súlyosabb veszekedését követhetjük figyelemmel, melynek a végkifejlete az, hogy a lány totál ki van borulva, a srác pedig tombol, vázákat zúz szét, satöbbi. A zenének külön érdeme, hogy a végén átmegy egy "B"-témába, aminek a DJ-k különösen örülnek, hiszen jól lehet átkeverni a következő számba. Egészen jó minőségű klip (a kedvencünk).

Madonna Music - Music

Madonna <font size=music - arany és fehér ..">egy eléggé új számmal rukkolt elő most szeptemberben megjelenő CD-jéről, aminek a címe eléggé bézik: Music. A több klipjéből (pl. a Ray of Light albumról is volt ilyen, A Substitute For Love, amikor autóban ül és paparazzik követik) megszokott sztárolással kezdődik, éppen egy arany limuzinba száll be, egy fekete és egy fekete hajú csajjal, (Debi Mazar), akit a Zenebirodalom Visszavágból ismerünk, de a Levesben-ben is szerepelt, legelső filmje pedig a Scorsese féle Nagymenők (GoodFellas) volt. Madonna, miután beszálltak a limóba, berakatja a cd-jét, és elkezdenek bulizni. Ide-oda mászkálnak a városban, és iszonyatosan nagymenők, végül pedig bejön egy animációs baloldalt Debi Mazar ..rész, amiben a rajzfilm-Madonna, mint az őrült, ki letépte láncát, vagy mint Margarita a Mester és Margaritában, (aki kalapáccsal a kezében repül végig a városon, betörve az összes ellenséges ablakot) repked egy képzeletbeli város felett, ahol olyan feliratok díszítik a rajz-felhőkarcolókat, mint Vogue, Material Girl, Like a Virgin is van bizonyára. Lényeg, hogy Madonna sorra rúgja le ezeket az "emblémákat". George Michael csinált ilyesmit a Freedom c. klipjében, (amiben Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Thurlingon, Tatiana Patitz ingyen szerepeltek), látványosan elégette azokat a jelképeket, amik az idők során hozzátapadtak a személyéhez, és amiktől akkor meg akart szabadulni, bőrdzseki, gitár, meg volt még pár dolog. Egyszóval a Music Madonna Freedom-ja akar lenni.madonna-city .. Miután összetörte az említett "emblémákat", bevágódik egy DJ pultba és elkezdi pakolgatni a lemezeket. Sokak szerint ez a szám a DJ-k hatalmáról akar szólni, különösen a klippel együtt. Madonna, (nem kell bemutatni), egy igazán tudatos alkotó, nyilván zavarta, hogy klubokban esetleg keveset játszották a zenéit, vagy hogy esetleg a kedvenc DJ-i nem annyira sokszor válogattak be Madonna számokat amikor játszottak, és megelégelte a helyzetet, és igyekezett kitenyészteni a leg-partysabb zenét, amit csak lehet, és ha már ez megtörtént, a klipben a rajzfilm Madonna azt csinálja, amit Madonna feltehetően legszívesebben csinált volna, berontott a klubokba, és felrakta a saját zenéjét, "hogy fogyjon". Jó zene és jó klip, a Jonas Akerlund-tól megszokott csodás fényképezéssel, bár az animációs rész kicsit levesz belőle, és bár eléggé rövid, van olyan jó, mint az All Saints klip.

Britney Spears Lucky - Oops! I Did It Again
Britney Spears új klipje a Lucky olyan, mint egy szándéknyilatkozat. Azon felül, hogy egy normálisan dallamos, rendesen koreografált Britney klipről van szó, (ami kicsit mind a klip, mind a zene tekintetében az Oops! I Did It Again alatt marad), BritneyBritney és a szépségpötty .. elkövetett két olyan dolgot benne, ami poptörténeti jelentőségű. Világos, hogy Britney csak az énekesnő, és hogy általában a lemezkiadó pályáztat, vagy kér fel rendezőket, akik ötletekkel, ill.
"koncepciókkal" állnak elő, hogy mi legyen a videóban, de Britney már a Crazy-nél rendesen belekavart a dolgok szokásos menetébe. Ugyanis már ennél az első klipjénél előadta, hogy ő nem úgy képzeli, hanem .. , és végül is az lett, amit ő talált ki. Szóval, a Lucky tekintetében két dolgot követett el maga Britney. "A": szépségpöttyöt nyomott az arcára, "B": azt énekli, hogy "She's so lucky, she's a star" - vagyis elővette a két darab bűvös korai Madonna szót, a "Lucky Star-t", melyek egy szépségpöttyel kiegészítve nyilvánvalóvá teszik, Britney úgy gondol magára, mint Madonna jogutódjára.

Egyébként megemlítenénk, hogy Moby Porcelain c. klipje, amiről előző számunkban írtunk, új verziót élt meg, úgy látszik, az általunk, (és nyilván Moby által) dicsőített minimalizmus kevés volt a kiadónak, és készített egy új klipet is. Ebben is dominál a kék szín, de már egy kihalt tájon való autózás köti le a nézők figyelmét, a korábbi minimalista "szemes dolog" helyett. Nem rossz, de az előző volt az igazi, ez a klip pedig csak egy az egy millió közül, amit egy ilyen jó zenére csinálni lehet.

Deadly Drawn Boy Disillusion
- The Hour of the Bewilderbeast
oops, egy kerék bilincs ..Van még egy klip, ami elég érdekes, nem olyan jó, mint pl. a Blur Coffe & TV-je, de elmesélve mindenképp vicces. A srác taxizik, mégpedig
lábtaxizik, van rajta egy póló, rá van írva, hogy taxi, az utasokat pedig a hátán szállítja. Van neki brifkója is, és számlát is tud adni, a cipője orrán jön ki a blokk. a kis tűzoltólány ..Felvesz egy csajt, (a hátán) elfuvarozza egy hangszerboltba, a csaj bemegy, és kéri, hogy várjon. Ezalatt, mivel éppen tilosban parkol, a rendőrség rárak egy kerék-bilincset a lábára. A Csaj a boltban gitárok közt válogat, így a gitárszólót a képen ő adhatja elő. Kijön, és látja, hogy ez a taxi nem működik a továbbiakban, ezért fogés így menek a naplementében .. egy másikat. Barátunk kétségbeesetten küzd, majd végül sikerül lerázni a kerékbilincset, és a nő nyomába ered, és nem is bosszúból, hanem lelkiismeretességből.

A nő egy igazi taxiban ül, és lelkiismeret furdalása van, hogy miatta került bajba az embertaxis srác.
A srác nem éri utol, és szerencsétlenségére egy tűzoltókislány megnyit egy utcai tűzcsapot, ami barátunkat egyenesen arcon találja, és ezzel padlóra kerül. Ott fekszik a vízben és úszik el a pénze is.
A klip végén azonban látunk egy fordulatos utójátékot, tehát vágás, és azt látjuk, hogy a srác arca mozog, majd tágul a kép, és kiderül, hogy a nő szállítja őt, mégpedig
a hátán, és ... így élnek boldogan, amíg csak lehet. Vicces történet, ha valaki véletlenül tudja a szám címét, kérjük, írja meg ..

De La Soul Oooh!

Látványos klippel rukkolt elő a De La Soul - sok-sok év hallgatás után. (Egy régi albumoknál, a "3 feet high and rising"-nál valahogy OZ a Nagy Vari elviszi őket partira ..megakadtak, de most, hogy újra látni és hallani őket, úgy tűnik, nem sokat változtak, és ez előnyükre szolgál. A klip nagyon egyszerű, egy hatalmas Óz a Nagy Varázsló adaptációról van szó, mindenki iszonyatosan be van öltözve, a díszletek is nagyban emlékeztetnek arra a helyre, ahova a kis Dorothy megérkezik. Persze minden nagyon viccesre van véve, és nagyban uralkodik a ghetto hangulat. A szám címe egyébként "OooH!". Van benne párbeszéd, sőt, fekete-fehér részek is, eklektika, meg ami kell egy jól sikerült soul-os Óz adaptációhoz. Az egésznek a lényege természetesen az, hogy őket nem hatja meg ez a történet, lepereg róluk, inkább úgy fogják fel, mint egy tripet. De mindez nem azt jelenti, hogy utálják, csak kellőképp modern környezetbe helyezve elveszíti eredeti érdekességét, és ez a kellőképp modern környezet az, hogy egy nem szigorúan fehér világban játszódik, hanem abban, amelyikben a De La Soul is lakik.


oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22